ΣΤΙΛ RUNWAYS

Dreamhouse: Το τελευταίο show του σπουδαίου Virgil Abloh για τον Louis Vuitton


Μάρθα Κουμπάνη

21 Ιανουαρίου 2022

Dreamhouse: Το τελευταίο show του σπουδαίου Virgil Abloh για τον Louis Vuitton
Getty Images
Το τελευταίο εντυπωσιακό show του Virgil Abloh

Αυτή την εβδομάδα, σχεδιαστές και οίκοι όπως οι Louis Vuitton, Issey Miyake και Uniforme παρουσίασαν τις συλλογές ανδρικών ενδυμάτων τους για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2022 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Xθες, ο οίκος Louis Vuitton παρουσίασε την τελευταία συλλογή του αείμνηστου Virgil Abloh.

Ο Abloh, ο οποίος ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου μόδας, καθώς και ο ιδρυτής της εταιρείας μόδας Off-White, έφυγε από την ζωή τον Νοέμβριο σε ηλικία 41 ετών.

Το show για την παρουσιάση της collection χτίστηκε γύρω από το πρωτότυπο concept "Dreamhouse" με αγγέλους, μοντέλα breakdancing και ρούχα και αξεσουάρ χωρίς φύλο.

«Δεν πιστεύω στο φύλο, πιστεύω στο σχέδιο», φέρεται να είχε γράψει ο Abloh στις σημειώσεις του show.

Ο Virgil Abloh ήταν ένας από τους πιο επαναστατικούς σχεδιαστές στη σύγχρονη κουλτούρα και έμπνευση για τη νέα γενιά δημιουργών. Με την άδεια της οικογένειάς του, τα τελευταία του έργα έρχονται στο φως και το τελευταίο fashion show του, ήταν εκπληκτικό και συναισθηματικά φορτισμένο.

Jenny.Gr
Louis Vuitton
Jenny.Gr
Louis Vuitton

Η πρόσκληση ήταν ένα παιχνίδι τρυποκάρυδος

Ο Virgil Abloh προσέγγισε τις τέχνες και την μόδα με μια παιδική περιέργεια. Από την προηγούμενη συλλογή του, ο σχεδιαστής μίλησε για την έννοια της παιδικής ηλικίας ως «μια ιδεολογία που συνεχίζει να αποτελεί μέρος της ανδρικής πρακτικής Louis Vuitton». Για την τελευταία συλλογή του η πρόσκληση που έλαβαν οι καλεσμένοι έμοιαζε με κουτί σαμπάνιας. Μόνο που, μόλις το άνοιγε κανείς ανακάλυπτε ένα ξύλινο παιχνίδι τρυποκάρυδο.

Ξύλινο ήταν και το σκηνικό του Dremhouse. Το runway στήθηκε ώστε να θυμίζει την σκεπή ενός σπιτιού σε γαλάζια απόχρωση, με παράθυρα στην σοφίτα και καμινάδα που κάπνιζε, ενώ τριγύρω διαμορφώνοντα διαφορετικοί χώροι όπως σκάλες, πόρτες και ένα κατάλευκο υπνοδωμάτιο.

Τα μοντέλα κινούνταν άτακτα στους χώρους ενώ ανάμεσα στους χόρευαν break dancers. Στην άλλη άκρη της αίθουσας, μια ορχήστρα καθόταν γύρω από τραπέζια που έμοιαζαν βγαλμένα από κινούμενα σχέδια και σε παρόμοια σκαμπό. Η χρήση του συμβολισμού από τον Abloh είναι συχνή στις συλλογές του και εδώ ήταν σαν να αντιπαραβάλλει σκόπιμα το παιδικό του σπίτι με την υψηλή κοινωνία, να τονίσει πόσο μακριά είχε φτάσει και να το μοιραστεί με το κοινό.

Η συλλογή

Η φαντασία και το ταλέντο του δεν γνώριζαν από όρια. Έτσι στην τελευταία του συλλογή, χωρίς φύλο, το streetwear συνάντησε την υψηλή ραπτική, οι αθλητικές φόρμες συνδυάστηκαν με κάπες και τα αυστηρά ανδρικά κοστούμια συνοδεύτηκαν από νυφικά πέπλα.

Είδαμε ακόμα κοστούμια από βελούδο και παγιέτες αλλά και από λουλουδάτα και επιβλητικά μπροκάρ. Τα varsity jackets συνδυάστηκαν με θατρικά καπέλα με αυτάκια ή βενετσιάνικου στιλ μάσκες.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.