ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ulla Johnson: H Βaroque ψυχεδέλεια και οι μιμόζες ανθίζουν στη συλλογή της


Μάρθα Κουμπάνη

17 Φεβρουαρίου 2022

Ulla Johnson: H Βaroque ψυχεδέλεια και οι μιμόζες ανθίζουν στη συλλογή της
Η ειδικότητα της είναι τα εμπριμέ φορέματα με βολάν στη φούστα και τα puff sleeves, αλλά χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζει της συλλογές της.

Acacia farnesiana Vachellia farnesiana ή αλλιώς Μιμόζα, ένα είδος θάμνου ή μικρού δέντρου που ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων, Fabaceae. Η Mιμόζα (την οποία θυμάμαι τη γιαγιά μου να την αποκαλεί Γαζία) με τα χρυσοκίτρινα άνθη της ανθίζει Φεβρουάριο με Μάρτιο. Αυτή την φορά άνθισε στο show της αμερικανίδας σχεδιάστριας Ulla Johnson που παρουσίασε μια εκπληκτική συλλογή για το ερχόμενο φθινόπωρο. Το σκηνικό ήταν γεμάτο από εντυπωσιακά κίτρινα άνθη μιμόζας.

Έχουν γραφτεί πολλά για την απουσία μεγάλων ονομάτων από αυτήν την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, εξαιτίας της πανδημίας. Αλλά ίσως είανι καιρός να αναθεωρήσουμε ποιος θεωρείται μεγάλο όνομα και γιατί. H Johnson είανι σίγουρα ένα από αυτά. Η ειδικότητα της είναι τα εμπριμέ φορέματα με βολάν στη φούστα και τα puff sleeves, αλλά χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζει της συλλογές της.

To έργο της Κολομβιανής εικαστικού Olga de Amaral επηρέασε σημαντικά τη σχεδιάστρια για τη δημιουργία της Autumn/Winter 2022 συλλογής. Η Amaral είναι γνωστή για τα αφηρημένα της σχέδια και την αγάπη της για το χρυσό και το ασήμι αλλά, παράλληλα, έχει αναγνωριστεί για το ταλέντο της στον χειρισμό της κλωστής κατά τις δεκαετίες των 1960s και 1970s.

To layering ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της συλλογής. Το ίδιο και το Mix & Match υφών και prints. Το δέρμα και τα crochet πλεγμένα στο χέρι. Τα αξεσουάρ, ήταν στολισμένα εμε στοιχεία από ανακυκλωμένο ορείχαλκο και γυαλί, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με μια ομάδα καλλιτεχνών στο Ναϊρόμπι.Όπως πάντα, οι χειροτεχνία ήταν κυρίαρχη.

Δείτε τα looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.