ΣΤΙΛ RUNWAYS

Acne Studios: Mια συλλογή αφιερωμένη στην denim εφηβεία μας


Μάρθα Κουμπάνη

4 Μαρτίου 2022

Acne Studios: Mια συλλογή αφιερωμένη στην denim εφηβεία μας
Photo credit: Getty/Ideal Images
O Jonny Johansson creative director του οίκου Acne Studios παρουσίασε στην PFW μια συλλογή εμπνευσμένη από την εφηβεία του και όπως των περισσότερων από εμάς η περίοδος αυτή χαραξτηρίστηκε από πολύ denim.

Συναισθηματικό patchworking. Homemade βραδινό ντύσιμο. Ένα κολάζ ιδεών και συναισθημάτων. Μια εξερεύνηση.

Έτσι περιέγραψε την συλλογή που παρουσίασε στην PFW ο Jonny Johansson, creative director του οίκου Acne Studios. Μια συλλογή εμπνευσμένη από την εφηβεία του η οποία ήταν όπως και των περισσότερων από εμάς γεμάτη από denim.

Όταν ο σχεδιαστής πήγαινε ακόμα στο σχολείο, ζητούσε επίμονα από την μητέρα του για να του πάρει μερικά Levi's 501 (story of your life μήπως;). Eκείνη αντιστεκόταν μέχρι που μια μέρα επέστρεψε στο σπίτι με δύο τζιν παντελόνια που είχε πάρει από την H&M στην ίδια τιμή με ένα Levi's. «Είπε ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή», είπε ο Johansson στα παρασκήνια του show και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε την απογοήτευση του. Όμως η κυρία J. έφερε επίσης ένα jacket που ο Jonny αρχικά δεν φορούσε — αλλά αποφάσισε να μεταποιήσει. «Χρειάστηκε να κοντύνει και μετά πρόσθεσα μια ζώνη. Πήγα στο σχολείο φορώντας το, χωρίς να ξέρω πως φιανόταν στους γύρω μου»,. Κανένας από τους συμμαθητές του Johansson δεν πρόσεξε τότε το jacket, ομως φάινεται ότι αυτό πήρε σήμερα την εκδίκηση του κατα κάποιο τρόπο.

Η συλλογή ήταν βασισμένη στην τζιν κληρονομιά της Acne. Paperbag φούστες από ανακυκλωμένα denim patches, φορέματα από ανακυκλωμένο denim και μακριές denim φούστες παντελόνια σε ξεθωριασμένες αποχρώσεις του χαλκού.

Φυσικά η συλλογή δεν είχε μόνο τζιν. Στο runway παρέλασαν τα πιο εντυπωσιακά oversized blazers με έντονους ώμους, σε μαύρο και ασημί. Η ασσυμετρία είχε κεντρικό ρόλο στην συλλογή ενώ τα πλεκτά ασξεσουάρ, όπως μανίκια και ψηλέ μπότες κάλτσες ένίσχυαν το Υ2Κ vibe.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks της συλλογής στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.