ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ο Balmain παρουσίασε ρούχα-πανοπλίες και η τραγική ειρωνεία με τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν αισθητή


Μάρθα Κουμπάνη

3 Μαρτίου 2022

Ο Balmain παρουσίασε ρούχα-πανοπλίες και η τραγική ειρωνεία με τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν αισθητή
Η αίσθηση που σου άφηνε η συλλογή, ήταν πως τα ενδύματα -ακόμη και τα εντυπωσιακά gowns του φινάλε- προορίζονταν για πόλεμο, μια τραγική ειρωνία για τον σχεδιαστή που σχεδίασε την συλλογή μήνες πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

O Οlivier Rousteing παρουσίασε την συλλογή του για τον διάσημο Γαλλικό οίκο Balmain για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022 στο Παρίσι και την PFW. Διασημότητες όπως η Serena Williams, η Madelaine Petsch και η Adriana Lima βρέθηκαν στην front row για να παρακολουθήσουν το show.

O Rousteing, ένα από τα αγαπημένα παιδιά της βιομηχανίας της μόδας, ο οποίος γιόρτασε μάλιστα πρόσφατα τα 10 χρόνια ως creative director στον οίκο, εμπνεύστηκε για την νέα του συλλογή από το μέλλον και πειραματίστηκε με τις φόρμες και τα υφάσματα, τις αντιθέσεις και το αρσενικό- θηλυκό στοιχείο, μέσα από έντονα, αρρενωπά κοψίματα και αέρινα και απαλά, θηλυκά υφάσματα.

Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με ρούχα που θύμιζαν πανοπλία. Τα δυνατά, ανδρικά σχήματα σημαδεύονταν με πιο θηλυκά υφάσματα όπως φτερά και δαντέλες σε μαύρο, λευκό και μεταλλικό χρώμα, ενώ τα υποδήματα κυμαίνονταν από πέδιλα gladiator με τακούνι μέχρι σέξι μπότες ψηλά στους μηρούς και πλατφόρμες. Το Rousteing τόνισε τα εξωτερικά ενδύματα για τα οποία είναι γνωστός ο οίκος, παρουσιάζοντας oversized γούνινα παλτό, biker jackets και κομψά blazers στην πασαρέλα.

Η αίσθηση που σου άφηνε η συλλογή, ήταν πως τα ενδύματα -ακόμη και τα εντυπωσιακά gowns του φινάλε- προορίζονταν για πόλεμο, μια τραγική ειρωνεία για τον σχεδιαστή που σχεδίασε την συλλογή μήνες πριν την εισβολή της Ρωσσίας στην Ουκρανία.

Ο ίδιος έγραψε πριν στα social media πριν το show: «Γνωρίζουμε καλά ότι συμβαίνουν πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο σήμερα. Είναι δύσκολο να αισθανόμαστε καλά όταν εστιάζουμε σε πασαρέλες και ρούχα, καθώς ακούμε με βαριά καρδιά τα τελευταία νέα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους Ουκρανούς», είπε.

«Αυτές οι προσφορές στο διάδρομο δεν σχεδιάστηκαν ως άμεση απάντηση στην πρόσφατη φρικτή εισβολή των γειτόνων μας και ποτέ δεν θα τολμούσα κάτι τέτοιο. Ωστόσο, καθώς παρακολουθούμε τις ειδήσεις, η ομάδα μου και εγώ έχουμε κατά νου το μήνυμα αυτής της συλλογής: ενωμένοι στην αλληλεγγύη, μπορούμε να βασιστούμε στη δύναμη της ελπίδας και της αλήθειας για να απωθήσουμε το μίσος, τα ψέματα και την επιθετικότητα».

Δείτε τα key looks στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.