ΣΤΙΛ RUNWAYS

Louis Vuitton Fall 2022: Mια συλλογή αφιερωμένη στο teen spirit


Μάρθα Κουμπάνη

9 Μαρτίου 2022

Louis Vuitton Fall 2022: Mια συλλογή αφιερωμένη στο teen spirit
O Nicolas Ghesquière πήρε για μια ακόμα φορά την κληρονομιά του οίκου στα χέρια του και ενσωμάτωσε μοντέρνες street πινελιές.

«Δοκιμή. Πειραματισμός. Παιχνίδι. Γνώση. Λαχτάρα. Πόθος. Το να τα θες όλα. Χωρίς περιορισμούς. Να έχεις τον κόσμο στα πόδια σου. Να αγκαλιάζεις τα πάντα και να δοκιμάζεις με βάση την προσωπική σου δομή- γιατί ο χαρακτήρας είναι αυτός που καθοδηγεί τη μοίρα. Η ελευθερία είναι τα πάντα, χωρίς οδηγίες ή εμπόδια».

Aυτό ήταν το μήνυμα της νέας συλλογής του Nicolas Ghesquière για τον οίκο Louis Vuitton, την οποία παρουσίασε στην PFW και συγκεκριμένα στο Musée D’Orsay. Το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του σε fashion show και όπως ήταν φυσικό στην front row βρέθηκαν μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της βιομηχανίας της μόδας και του θεάματος: Julianne Moore, Emma Stone, Alicia Vikander, Sophie Turner, Jennifer Connelly, Catherine Deneuve ήταν μερικές από αυτές.

O Nicolas Ghesquière πήρε για μια ακόμα φορά την κληρονομιά του οίκου στα χέρια του και ενσωμάτωσε μοντέρνες street πινελιές. Αποτέλεσμα effortless cool σύνολα, νεανικά και stylish, που απευθύνονταν σε Millenials και Gen Z.

Oversized δερμάτινα jackets με λεπτομέρειες από shearling γούνα, vintage γραβάτες και φαρδιά ανδρικά παντελόνια. Από την άλλη, βραδινά φορέματα συνδυασμένα με rugby shirts και σαλοπέτες με τεράστιες τσέπες.

Η ασυμμετρία ήταν έντονη σε πολλά από τα looks και δεν βρισκόταν καθόλου τυχαία εκεί. Έσπαγε την μονοτονία μαζί με τα ιδιαίτερα τυπώματα και τα metallics.


Σε ορισμένες εμφανίσεις είδαμε τυπωμένες φωτογραφίες νέων του φωτογράφου David Sims από τα 1990s. «Η collection είναι αφιερωμένη στη νιότη, με την ελπίδα ότι μπορεί να διατηρήσει την αναποφάσιστη ποίηση της εφηβείας όπως ένα αψεγάδιαστο ρούχο- μ' όλο τον ζωηρό ρομαντισμό, συναρπαστικό ιδεαλισμό, την ελπίδα για το μέλλον, έναν καλύτερο κόσμο και το όραμα για τελειότητα», είπε ο σχεδιαστής.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.