ΣΤΙΛ RUNWAYS

Το σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από τις γυάλινες Devil Bags του οίκου Coperni που έγιναν viral


Μάρθα Κουμπάνη

26 Μαρτίου 2022

Το σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από τις γυάλινες Devil Bags του οίκου Coperni που έγιναν viral
Photo credit: Instagram/@coperni
Το σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από τις γυάλινες Devil Bags του οίκου Coperni που έγιναν viral

Η Coperni είναι ένα παριζιάνικο label ready to wear ενδυμάτων και αξεσουάρ σχεδιασμένα από τους Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant, που ιδρύθηκε το 2013.

Ο οίκος κέρδισε το Βραβείο Creative Label της ANDAM το 2014 - μια αναγνώριση για τις δημιουργικές και εμπορικές δυνατότητες της εταιρείας, και ήταν επίσης φιναλίστ για το Βραβείο LVMH το 2015.

Kαι πάνω που νομίζαμε ότι το brand που έχουν ήδη λατρέψει η Rihanna και η Bella Hadid δεν μπορεί να γίνει καλύτερο, ήρθε το προσφατο runway show του οίκου, στο οποίο ξεχώρισε ένα πρωτότυπο αξεσουάρ. Η γυάλινη devil bag, του οίκου έγινε viral στα social media από το ντεμπούτο της κιόλας στην πασαρέλα.

Jenny.Gr

Ήταν η Gigi Hadid που περπάτησε στο runway κουβαλώντας την πιο viral δημιουργία του label μέχρι σήμερα: μια γυάλινη εκδοχή της χαρακτηριστικής τσάντας Swipe που έχουμε δει στην αγκαλιά όλων, αλλά αυτή την φορά με κέρατα..

Η Coperni συνεργάστηκε με το glasswear brand, Heven με έδρα τη Νέα Υόρκη για να δημιουργήσει τρεις παραλλαγές της οβάλ shoulder bag. Eκτός από την «διαβολική» τσάντα της Gigi, μια φουτουριστική mirrorball bag και μια αδιαφανής, icy blue παραλλαγή. Όχι μόνο αυτές οι τσάντες είναι μαγικά όμορφες, είναι επίσης πλήρως λειτουργικές, ικανές να χωρέσουν ένα iPhone και το πορτοφόλι σας.

Ποιοί βρίσκονται πίσω από τις γυάλινες τσάντες

Το ζευγάρι Breanna Box και ο Peter Dupont ασχολήθηκαν με το φύσημα γυαλιού στη μέση της πανδημίας, λανσάροντας το brand Heven στα τέλη του 2020. Μαζί, δημιούργησαν μια συλλογή από παιχνιδιάρικα και ανατρεπτικά γυάλινα είδη σπιτιού: βάζα με πλοκάμια, ποτήρια κρασιού σε σχήμα τουλίπας και τις signature καράφες με κέρατα διαβόλου. Μιλώντας για την επιλογή του ονόματος Heven, η Breanna εξηγεί ότι « εκείνη την εποχή, θέλαμε να κάνουμε το σπίτι μας παράδεισο, γιατί ήμασταν περιορισμένοι».

Πώς ξεκίνησε η συνεργασία τους με τον οίκο Coperni; «Ο Arnaud και ο Sébastien (ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Coperni) μας έστειλαν DM, αυτό μετατράπηκε σε κλήση Zoom και μετά βρεθήκαμε να σχεδιάζουμε τις τσάντες», λένε.

Οι εντυπωσιακές τσάντες ήταν έτοιμες μέσα σε έναν μήνα περίπου, με την devil bag, ιδέα της Breanna, να γεννιέται πολύ νωρίτερα, όταν δημιούργησαν καράφες με κέρατα για έναν φίλο. «Φτιάξαμε μια καράφα με κέρατα διαβόλου για έναν φίλο, και σκέφτηκα "κάτι υπάρχει εδώ, αυτό το σχέδιο είναι κάπως όμορφο!"».

Η εργασία με γυαλί είναι, μια δύσκολη μορφή τέχνης και απαιτεί σταθερό χέρι, με τον ειδικό φούρνο μερικές φορές να αγγίζει θερμοκρασίες μέχρι τους 3.000°F. Αλλά το ζευγάρι αισθάνεται υπερηφάνια και αγάπη ακόμα και για αντικείμενα που δεν είναι τέλεια. «Δεν πετάμε πράγματα. Ακολουθούμε την ροή. Τότε είναι που γίνονται τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια», επισημαίνει ο Dupont.

Το ζευγάρι όμως δεν ασχολείται αποκλειστικά με το γυαλί. Ο Dupont κυκλοφόρησε μια σειρά ρούχων, με όνομα Andel, τον περασμένο μήνα με φίλους με την ελπίδα να προωθήσει τις συζητήσεις γύρω από τη βιωσιμότητα. «Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική πλατφόρμα που έχει θετικό αντίκτυπο», εξηγεί ο Peter. «Η εξέταση της βιωσιμότητας τόσο στη μόδα όσο και στις επιχειρήσεις, με τρόπο που θα ωφελήσει περισσότερες από μία οντότητες, είναι ο δρόμος προς τα εμπρός».

Aπό την άλλη η Box, ηθοποιός και μουσικός, σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτελέιται από έξι μέρη και συγκεντρώνει χρήματα μέσω χορηγιών για το επόμενο documentary film της.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους καλλιτεχνικά; «Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε έπιπλα υπεριώδους ακτινοβολίας που μπορείτε να αλλάξετε σε μέγεθος και να τα ξαναφτιάξετε ανάλογα με το μέρος που κάθεστε! Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι», σημειώνει η Box.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.