ΣΤΙΛ RUNWAYS

To Chanel Cruise 2022/23 show ήταν εμπνευσμένο από την Formula 1


Μάρθα Κουμπάνη

6 Μαΐου 2022

To Chanel Cruise 2022/23 show ήταν εμπνευσμένο από την Formula 1
Photo credit: Getty/Ideal Images
To Chanel Cruise 2022/23 show ήταν εμπνευσμένο από την Formula 1

Όταν σκεφτόμαστε το Mονακό, στο μυαλό μας έρχονται η Grace Kelly, το Grand Prix της Formula 1 και το περίφημο Casino Monte Carlo. Τον τελευταίο αιώνα, ο οίκος Chanel διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ζωή του μικρού πριγκιπάτου, από το άνοιγμα της πρώτης θυγατρικής της Gabrielle "Coco" Chanel εκει το 1913, μέχρι τη μακροχρόνια φιλία του Karl Lagerfeld με την πριγκίπισσα Caroline του Μονακό και την οικογένειά της. Έτσι το Μόντε Κάρλο είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τον οίκο Chanel αλλά και την creative director του Virginie Viard. Για το Cruise show 2022/23 o oίκος μας ταξίδεψε στο Μονακό. “Για εμένα το Μονακό είναι κυρίως συναισθήματα. Είναι ο Karl, η Καρολίνα, η Charlotte. Από την αρχή ήξερα πως έπρεπε να παρουσιάσω ένα show εκεί και συγκεκριμένα στο Beach Hotel. Εξάλλου, το ονειρευόταν και ο Karl”, είπε η Viard.

H συλλογή αλλά και το show ήταν εμπνευσμένα από την Formula 1. Δεν υπήρχαν οπαδοί που ζητωκράυγαζαν με πάθος, ούτε o εκκωφαντικός ήχος των ελαστικών στην άσφαλτο, όμως η ατμόσφαιρα ήταν εξίσου θερμή και το κοινό ανυπομονούσε να γνωρίσει τα νέα σχέδια της Viard και να την καταχειροκροτήσει. Kαι αν αναρωτιέστε πως η σχεδιάστρια κατάφερε να παντρέψει το κορυφαίο πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου με το κομψό γαλλικό DNA και το signature tweed, η απάντηση είναι μέσα από ολόσωμες φόρμες, σκακιέρες σαν αυτές της σημαίας έναρξης και chic jackets που συνδυάστηκαν με fishnet γάντια, baseball caps, ακόμα και κράνη Chanel.

Jenny.Gr
Photo credit: Getty/Ideal Images

To κόκκινο, το λευκό και το μπλε, συνάντησαν στην συλλογή το χρυσό επάνω σε κοσμοπολίτικα ριγέ και μοντέρνα checkerboards.
Η μίνι φούστα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην resort συλλογή. Ανάμεσα στους τετρακόσιους καλεσμένους που βρέθηκαν εκεί, ήταν οι ambassadors του οίκου Kristen Stewart, Vanessa Paradis, Tilda Swindon και η Sofia Coppola.

Στην συλλογή ήταν «κρυμμένες» πολλές αναφορές στην Coco αλλά και την σχέση της με τον τόπο. H Coco Chanel ήταν ιδιαίτερα προληπτική, γι’ αυτό και σύμβολα όπως τα ζώδια ή οι τυχεροί της αριθμοί εμφανίζονταν συχνά στην ιστορία του οίκου (η ίδια ήταν Λέων, το πέμπτο κατά σειρά ζώδιο, εξού και το No.5). Και κάπως έτσι επιλέχθηκε η ημερομηνία για το show.

Δείτε το show: