ΣΤΙΛ RUNWAYS

Marc Jacobs: Το show που σηματοδότησε την επιστρoφή των Emo


Μάρθα Κουμπάνη

28 Ιουνίου 2022

Marc Jacobs: Το show που σηματοδότησε την επιστρoφή των Emo
Η συλλογή είχε τον εύστοχο τίτλο «Επιλογή», ​​και ο σχεδιαστής θέλησε να τονίσει τη σημασία της δημιουργικότητας

«Έχουμε τέχνη να μην πεθάνουμε από την αλήθεια». Ο Marc Jacobs ανέφερε τα λόγια του Νίτσε στις σημειώσεις του show του, καθώς παρουσίασε την φθινοπωρινή του συλλογή μέσα σε μία ζοφερή περίοδο για την Αμερική αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

O Marc Jacobs παρουσίασε τη Δευτέρα τη συλλογή του για το Φθινόπωρο του 2022 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, τον ίδιο χώρο με το show του τον Ιούνιο του 2021 και τη δεύτερη με φυσική παρουσία από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η συλλογή είχε τον εύστοχο τίτλο «Επιλογή», ​​και ο σχεδιαστής θέλησε να τονίσει τη σημασία της δημιουργικότητας: «Το συναίσθημά μου είναι ακλόνητο. Η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη για τη ζωή. Σε αντίθεση με τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα και την ασχήμια ενός κόσμου πέρα ​​από τα μονωμένα αλλά όχι αδιαπέραστα τείχη μας».

Στην πασαρέλα είδαμε ρούχα με άφθονο όγκο και πολλαπλά leyers να πρωταγωνιστούν σε ασπρόμαυρο, pastel τόνους αλλά και μεταλλιζέ χρώματα και να συνδυαζονται με πανύψηλες πλατφόρμες Jary Janes.

Tα πλεκτά είχαν ισχυρή παρουσία στην συλλογή, ενώ δεν έλειπαν και τα oversized puffers. Ο κορυφαίος σχεδιαστής δεν δίστασε να ολοκληρώσει πολλα από τα σύνολα με opera gloves προσθέτοντας drama. Σε ό,τι αφορά τα beauty looks δόθηκε περισσότερη έμφαση στα μαλλιά, τα οποία παρέπεμπαν στην σύγχρονη αναβίωση των Emo από την Gen Ζ, με ξυρισμένα κεφάλια και punk χτενίσματα.