ΣΤΙΛ RUNWAYS

O οίκος Dior παρουσίασε το Cruise 2023 show του στη Σεβίλλη


Μάρθα Κουμπάνη

17 Ιουνίου 2022

O οίκος Dior παρουσίασε το Cruise 2023 show του στη Σεβίλλη
Photo credits: Getty/Ideal Image
Για αυτή τη συλλογή, η Maria Grazia Chiuri στράφηκε στην πλούσια ιστορία της Σεβίλλης

Δράμα. Χορός. Τέχνη. Αυτές είναι οι μοναδικές λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το Dior Cruise 2023 show στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

To show παρουσιάστηκε στη νυχτερινή Plaza de España -στολισμένη με κόκκινα άνθη-, όπου ένα ζευγάρι μαυροντυμένων χορευτών άνοιξαν την επίδειξη με φιγούρες flamenco. Στη συνέχεια, γυναίκες χορεύτριες με κόκκινα Dior φορέματα τους ακολούθησαν, ενώ μια ορχήστρα με παραδοσιακή ισπανική μουσική αντηχούσε μέσα στο πλήθος.

Jenny.Gr

Η Plaza de España είναι πλατεία, η οποία βρίσκεται στο πάρκο της María Luisa στη Σεβίλλη στη νότια Ισπανία. Κατασκευάστηκε το 1928 για την Ιβηροαμερικανική Έκθεση του 1929. Είναι εξαιρετικό παράδειγμα της αναγεννησιακής αναγέννησης στην ισπανική αρχιτεκτονική. Σχεδιάστηκε από τον Ζαν-Κλωντ Νικολάς Φορεστί και περιλαμβάνει μια μεγάλη έκταση από κήπους και λεωφόρους. Η πλατεία είναι στολισμένη με πλακόστρωτα συντριβάνια, περίπτερα, τειχία, λίμνες, φράκτες και εξέδρες. Διαθέτει πλούσια βλάστηση, με φυτείες φοινίκων, πορτοκαλιών, πεύκων και παρτέρια με λουλούδια.

Jenny.Gr

Για αυτή τη συλλογή, η Maria Grazia Chiuri στράφηκε στην πλούσια ιστορία της Σεβίλλης, βρίσκοντας έμπνευση συγκεκριμένα από την πλαστική καλλιτέχνιδα Maria Angeles Vila Tortosa, η οποία περιέγραψε το όραμα της Chiuri ως ένα «ισχυρό κοκτέιλ» τέχνης, μουσικής, μόδας και ιστορίας. Τα φορέματα με μοναδικά prints, πολυεπίπεδες φούστες και δομημένους ώμους κατέβαιναν καταιγιστικά τα σκαλιά του Palaza.

Jenny.Gr

Υπήρχε ένας συνδυασμός υφών, από λείο σουέτ μέχρι εντυπωσιακή μαύρη δαντέλα - υπήρχε επίσης μια ανανεωμένη αντίληψη για το καπιτονέ puffer. Η Chiuri έπαιξε επίσης με διάφανες υφές - συγκεκριμένα, ένα ντραπέ διαφανές δαμασκηνί φόρεμα δεμένο με μια φαρδιά μαύρη ζώνη, ενώ από κάτω φαίνονταν διχτυωτές κάλτσες.

Ορισμένα μοντέλα φορούσαν μεγάλα μαύρα καπέλα με επίπεδο γείσο, μια ωδή στο καπέλο Cordovan. Οι μπότες ιππασίας ήταν επίσης εκεί -θα μπορούσε να ήταν μια σκηνή από το 2022 ή το 1922. Το δράμα ήταν ορατό σε κάθε γωνιά.

TAGS