ΣΤΙΛ RUNWAYS

Dior S/S '22: Μοντέλα και σκηνικό γίνονται ένα ζωντανό επιτραπέζιο παιχνίδι


Μάρθα Κουμπάνη

29 Σεπτεμβρίου 2021

Dior S/S '22: Μοντέλα και σκηνικό γίνονται ένα ζωντανό επιτραπέζιο παιχνίδι
Dior S/S '22: Μοντέλα και σκηνικό θύμισαν ένα ζωντανό επιτραπέζιο παιχνίδι

Ο Dior ήταν το πρώτο μεγάλο show που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στην τελευταία εβδομάδα του fashion month. Αυτή τη σεζόν, ο οίκος εμπνεύστηκε από τη δεκαετία του 1960 και συγκεκριμένα, από τη θητεία του Marc Bohan ως creative director του Dior. Η Maria Grazia Chiuri ανέδειξε την πιο διάσημη συλλογή του, το Slim Look, για το οποίο, τότε o Tύπος έγραψε: «Αλλάζει εντελώς τη μόδα, όπως έκανε το New Look το 1947».

Η συλλογή ήταν επίσης γεμάτη με color blocking σύνολα, ενώ τo fashion show set δημιουργήθηκε από την Ιταλίδα καλλιτέχνη Anna Paparatti.

«Τα υλικά και τα διάφορα μοτίβα θυμίζουν το θρυλικό ρωμαϊκό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, Piper Club, ένα μοναδικό μέρος για την ελευθερία της έκφρασης στο σταυροδρόμι της τέχνης, του σχεδιασμού και της μόδας», εξήγησε ο Dior για το σκηνικό.

Οι καλεσμένοι κάθισαν σε βάθρα μπροστά από μια πολύχρωμη κυκλική σκηνή που έμοιαζε με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, σχεδιασμένη από την εμβληματική Ιταλίδα καλλιτέχνη Anna Paparatti και με διαφορετικά αριθμημένα επίπεδα στην επιφάνεια της. Οι τοίχοι ήταν επίσης ντυμένοι, με πινακίδες στα αγγλικά και τα γαλλικά με συνθήματα όπως "Το παιχνίδι της ανοησίας".

Όταν έσβησαν τα φώτα, οι ηλεκτρο-ποπ μουσικοί II Quadro di Troisi πήραν τις θέσεις τους και άρχισαν να παίζουν και απογείωσαν την ατμόσφαιρα του show.
Όπως το σκηνικό έτσι και η συλλογή ήταν φωτεινή, τολμηρή και αναζωογονητική, αποτελούμενη από γραφικά εφέ, όπως μπλε δερμάτινα μπουφάν και ροζ μάξι φούστες με τρισδιάστατα κεντήματα και μεταξένιες στολές πυγμαχίας σε σμαραγδί πράσινο, ηλεκτρικό μπλε και κόκκινο της φωτιάς. 

Φαίνεται ότι η Chiuri είναι έτοιμη για τη μόδα - και τον κόσμο γύρω της - να είναι και πάλι διασκεδαστική. Και δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.