ΣΤΙΛ RUNWAYS

PFW: Ο Dior παρουσίασε την πιο τολμηρή συλλογή του μέχρι σήμερα


Μάρθα Κουμπάνη

2 Μαρτίου 2022

PFW: Ο Dior παρουσίασε την πιο τολμηρή συλλογή του μέχρι σήμερα
Φαίνεται ότι η creative director του θρυλικού οίκου είχε διάθεση για πειραματισμό και μάλιστα έντονη, αφού παρουσίασε μία συλλογή που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί.

Ο οίκος Dior και η Maria Gracia Chiuri παρουσιάσαν τη νέα συλλογή στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού και προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις και σχόλια από τους θαυμαστές του.

Φαίνεται ότι η creative director του θρυλικού οίκου είχε διάθεση για πειραματισμό και μάλιστα έντονη αφού παρουσίασε μία συλλογή που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί.

Μια «καλωδιωμένη» γυναίκα άνοιξε το show του Dior, με ένα μαύρο catsuit με neon πράσινα καλώδια, που έδιναν φως και σχήμα στην ακαθόριστη μέσα στο σκοτάδι σιλουέτα. Οι τοίχοι στο σκηνικό ήταν στολισμένοι με εικόνες γυναικών με δύο σετ μάτια η καθεμία..

Δεν ξέρουμε αν το τελευταίο διάστημα η Chiuri έχει αποκτήσει πάθος με τις μοτοσικλέτες, φαίνεται όμως ότι θέλησε να εξερευνήσει την τεχνολογία γύρω από τον προστατευτικό εξοπλισμό των μοτοσικλετιστών και τα λειτουργικά ρούχα. Συνεργάστηκε με την D-Air Lab, μια start-up που παράγει αντικείμενα όπως το Antarctica Suit, το οποίο επιτρέπει στους επιστήμονες να εργάζονται σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο μείον -128 βαθμούς Φαρενάιτ. Μια εκδοχή της στολής αυτής, βρέθηκε να περπατά στο catwalk.

Ενώ οι σχεδιαστές έχουν από καιρό εξερευνήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να αυξήσoυν τη λειτουργικότητα των ρούχων, αυτό ήταν κάτι εντελώς καινούριο για την Chiuri που παρουσίασε την πιο τολμηρή συλλογή της μέχρι σήμερα. Η σχεδιάστρια ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την τεχνική ενδυμασία, με την κυκλοφορία της σειράς αθλητικών ενδυμάτων Dior Vibe και της capsule συλλογής ειδών σκι DiorAlps.

Kαι κάπως έτσι το Bar Jacket ανανεώθηκε, έγινε πιο ογκώδες και έδειξε την utility πλευρά του, με τσέπες και αφαιρούμενη επένδυση με κουκούλα. Στην συλλογή είδαμε τα signature φορέματα από διάφανο τούλι να συνδυάζονται με κορσέδες που περισσότερο θύμιζαν αλεξίσφαιρα και μακριά γάντια μοτοσικλετιστή.

Στο runway είδαμε μερικά εκπληκτικά πλεκτά και μια fluffy tiered skirt με δαντελένιο μπούστο πλεγμένη εξ ολοκλήρου από υπολογιστή. Το ίδιο και οι λεπτές πιέτες ενός άλλου μίντι φορέματος, όπου οι τεμνόμενες κλωστές έδιναν την εντύπωση ότι η φούστα στροβιλίζεται στο φως.

Η Chiuri, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως σχεδιάστρια αξεσουάρ, πήρε το σχέδιο μιας vintage γόβας Roger Vivier for Dior και πρόσθεσε τεχνικά χαρακτηριστικά από ύφασμα και έναν ιμάντα γύρω από τον αστράγαλο. Το αποτέλεσμα είχε κάτι το sporty και βιομηχανικό.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS