ΣΤΙΛ RUNWAYS

The Beginning: O Pierpaolo Piccioli έφεφε τον Valentino στις ρίζες του στη Ρώμη


Μάρθα Κουμπάνη

10 Ιουλίου 2022

The Beginning: O Pierpaolo Piccioli έφεφε τον Valentino στις ρίζες του στη Ρώμη
Photo credits: Getty/Ideal Image
O Pierpaolo Piccioli, creative director του Valentino ονόμασε αυτή την συλλογή The Beginning, καθώς έφερε τον Maison πίσω στις ρίζες του

O οίκος Valentino επέστρεψε στη Ρώμη για το couture show Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23. Συγκεκριμένα παρουσίασε την συλλογή του στα ισπανικά σκαλιά που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. O Pierpaolo Piccioli, creative director του Valentino ονόμασε αυτή την συλλογή The Beginning, καθώς έφερε τον Maison πίσω στις ρίζες του, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα το 1959 από τον Valentino Garavani, στην αιώνια πόλη, την Ρώμη.

Ο Pierpaolo Piccioli θέλησε να αναβιώσει την χρυσή εποχή της μόδας, τα 90s, προσαρμόζοντας την στο σήμερα και επισημαίνοντας τηνν διαχρονικότητα της κληρoνομιάς Valentino. Τα Ισπανικά Σκαλιά στις δεκαετίες του '80 και του '90 ήταν το σκηνικό για μια τηλεοπτική επίδειξη μόδας με τίτλο "Woman Under the Stars". Ο Piccioli θυμήθηκε ότι παρακολούθησε την εκδήλωση πολλές φορές ως νεαρός φοιτητής - εξ ου και η απόφασή του να προσκαλέσει 120 φοιτητές μόδας και τέχνης στην επίδειξη ραπτικής.

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά όλα έχουν αλλάξει», είπε. «Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά, το Valentino palazzo είναι το ίδιο, τα Ισπανικά Σκαλοπάτια είναι τα ίδια, αλλά το brand έχει αλλάξει: Eίναι πλέον μια κοινότητα που μοιράζεται τις ίδιες αξίες».

Αυτός ήταν και ο λόγος που κάλεσε 40 μαύρα μοντέλα, καθώς και μοντέλα διαφορετικής εθνικότητας, ηλικίας και σωματικού μεγέθους, όπως και αρκετούς άντρες στο πιο συμπεριληπτικό του show μέχρι τώρα.

Παράλληλα σκεφτόταν τον κόσμο σήμερα που αλλάζει -και όχι απαραίτητα για το καλύτερο- όπως πιστεύει. Η απάντησή του σε αυτή την ασχήμια, στην επικίνδυνη κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η ομορφιά και η δημιουργικότητα.

«Η ομορφιά είναι ανθεκτικότητα, όχι φυγή, και η δημιουργικότητα είναι το μόνο μέσο για να αντιπαραβάλλουμε τις δικτατορικές αποφάσεις», είπε ο Piccioli.

Η ομορφιά των σχεδίων του άφησε πολλούς δακρυσμένους - κυριολεκτικά, συμπεριλαμβανομένων των Giancarlo Giammetti και Naomi Campbell, που κάθονταν στην front row με την Anne Hathaway, Ariana DeBose, Ashley Park, Kate Hudson, Florence Pugh και Andrew Garfield.

Η συλλογή περιλάμβανε πολλά από τα αγαπημένα θέματα του Pierpaolo Piccioli ως artistic director του οίκου Valentino τα τελευταία 14 χρόνια: Ζωηρούς όγκους στα ρούχα και ακόμα πιο ζωηρές αποχρώσεις και color combos, έντονο drama με φτερά και επιβλητικά headpieces, θηλυκές σιλουέτες και λάμψεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.