ΣΤΙΛ STREET STYLE

Όταν ένα ζευγάρι μπότες καθορίζει το status σου


MMEINTANI

19 Δεκεμβρίου 2017

24327572-1134212086721705-7811727423233327104-n.jpg

Πόσες stars άλλωστε δεν έχουν στη ντουλάπα τους μία κλασική τσάντα Chanel 2.55 ή μία Burberry καμπαρντίνα και τις φοράνε ξανά και ξανά με το εκάστοτε outfit τους; Όσο περνάνε οι σεζόν βέβαια οι προσθήκες αυτού του τύπου γίνονται ολοένα και περισσότερες.

Έτσι, αν θα έπρεπε να διαλέξουμε το κομμάτι που σημάδεψε το 2017, αυτό δεν θα ήταν άλλο από τις glitter boots του Saint Laurent, τις οποίες είδαμε για πρώτη φορά στο catwalk του οίκου για τη σεζόν Autumn/Winter '17-'18.

Ναι. Οι μπότες που κοστίζουν σχεδόν 10.000 δολάρια και τις οποίες πρώτη απέκτησε η Rihanna, φαίνεται πως έχουν γίνει το νέο σύμβολο που αποδεικνύει το πόσο fashion forward είναι μια γυναίκα, αρκεί να τις εντάξει στο σύνολό της. Μια διαδικασία που ενώ θα μπορούσε να είναι κάτι ανάλαφρο, μάλλον εξελίσσεται σε "αγώνα δρόμου".

Δεν ξέρω δηλαδή αν το παιχνίδι παίζεται στο ποια-θα-τις-αποκτήσει-πρώτη από άποψη γοήτρου ή στο πώς θα καταφέρουν να γίνουν θέμα συζήτησης φορώντας τις στα πιο μη αναμενόμενα μέρη – πραγματικά προσπαθώ να μπω στο μυαλό της Kendall Jenner μήπως και καταλάβω γιατί να εμφανιστείς με μπότες που θυμίζουν disco ball σε έναν αγώνα μπάσκετ, όμως δεν τα καταφέρνω.

Θα μου πεις, θα προτιμούσες να βλέπεις να τις φοράνε με ένα απλό total black σύνολο παρά με κάτι πιο ιδιαίτερο; Η απάντησή μου είναι ναι, καθώς δεν βρίσκω κανένα νόημα στο να τις φοράς με καυτό σορτς και cropped tops απλά και μόνο για να δείξεις ότι μπορείς. Δεν είναι μόνο το κακόγουστο του θέματος, είναι και ότι στα μάτια μου φαντάζει σαν μία επίδειξη του ότι απέκτησες το πανάκριβο hot item και το φόρεσες με ό,τι πιο "φτηνό", κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απαραίτητα κακό αν δεν διανύαμε την εποχή που διανύαμε, όπου κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει χώρος για άλλη επιδειξιομανία. Αυτό όμως που με απασχολεί περισσότερο είναι το πώς κάνουν εμένα, εσένα, την κοπέλα από το γραφείο, να αισθανόμαστε ότι πρέπει να πάρουμε και εμείς μέρος σε όλη αυτή την μανία. Όχι, δεν πρέπει. Δεν πρέπει να νιώθεις άσχημα που δεν θα μπορέσεις να αποκτήσεις τις μπότες που κοστίζουν 10.000 δολάρια, ούτε πρέπει σώνει και καλά να ψάξεις να βρεις το budget friendly ζευγάρι που τους μοιάζει προκειμένου να ακολουθήσεις την τάση.

Μου θυμίζει αναπόφευκτα την τάση που είχε γίνει viral πριν λίγα χρόνια, με όλες τις celebrities να φοράνε τα πιο κακόγουστα αθλητικά παπούτσια με πλατφόρμα που είχε βγάλει η Isabel Marant. Τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, οι μπότες με το glitter ταιριάζουν στις γιορτές!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.