ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Park House: Η Φαίδρα και η Γιασεμή σχεδιάζουν τσάντες 24/7 κι έχουν την ιδανική για κάθε γυναίκα


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

23 Ιουνίου 2020

park house tsantes

Όταν η σύλληψη μίας ιδέας επαγγελματικής εκφράζει στον μέγιστο βαθμό ένα έμφυτο ταλέντο και μία προσωπική αδυναμία, τότε το εγχείρημα μόνο επιτυχημένο μπορεί να είναι. Μία τέτοια συνταγή κρύβεται πίσω από το ελληνικό brand Park House. Η Φαίδρα Κατσάμπα και η Γιασεμή Πέρου έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε αυτό το brand, έχοντας καταφέρει να μετατρέψουν μία φιλία, έναν ισχυρό προσωπικό δεσμό σε μία επαγγελματική επιτυχία.

Το Park House είναι πλέον ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά brands δερμάτινων, χειροποίητων τσαντών. Προσεγμένες, καλοδουλεμένες, κομψές, λιτές, πρακτικές και ταυτόχρονα τόσο in-fashion, οι τσάντες κάθε συλλογής μοιάζουν να αφουγκράζονται όλα εκείνα τα standards που έχει μία γυναίκα για ένα από τα βασικά αξεσουάρ της ντουλάπας της.

Το story

Για να ξεκινήσει ένα brand, χρειάζεται ένα πάθος, ειδικά όταν μιλάμε για ένα fashion brand. Στην περίπτωση του Park House, το εφαλτήριο ήταν η μεγάλη αγάπη της Φαίδρας και της Γιασεμής για της τσάντες. Αυτό ήταν μόνο η αφορμή για τη σύλληψη της ιδέας. Ωστόσο, οι δυο τους παρατήρησαν και το τότε κενό της αγοράς. Έλειπε ένα, το ελληνικό στοιχείο στο κομμάτι αυτό. Ένα ελληνικό brand με δερμάτινες τσάντες και αξεσουάρ.

Φυσικά, η ανάγκη για δημιουργικότητα ήταν και μάλλον παραμένει ως η κινητήριος δύναμη ενός ελληνικού brand με δερμάτινες τσάντες και αξεσουάρ, που έχουν ήδη κατακτήσει μία θέση στα must haves κάθε γυναίκας. Κοινός στόχος και των δύο ήταν να δημιουργήσουν ένα brand με πιστό κοινό, που το αγαπάει και το στηρίζει και μέχρι τώρα, φαίνεται να τα έχουν καταφέρει πολύ καλά.

jenny.gr

Πρόκειται για δύο καλές φίλες και ταυτόχρονα δύο καλές συνεργάτιδες. Η μία συμπληρώνει την άλλη στα πρακτικά, ενώ στην πιο δημιουργική φάση ο οίστρος μοιράζεται και στις δυο. «Γνωρίζει πολύ καλά η μία την άλλη, επομένως χωρίς να υπάρχει μυστική συνταγή, υπάρχει πάντα αγάπη, κατανοήση, η υπομονή και πίστη στην προσπάθειά μας», μου είπαν, κάτι που κάνει αυτονόητη την ισορροπημένη σχέση τους.

Η Φαίδρα είναι fashion stylist και η Γιασεμή, αρχιτέκτονας. Δύο ιδιότητες που μοιάζουν τόσο διαφορετικές αλλά μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Κι αυτή η συνύπαρξη είναι η πεμπτουσία του brand. Οι δυο τους μοιράζονται το κομμάτι της έρευνας, του σχεδιασμού και της επικοινωνίας. Στα πιο πρακτικά ζητήματα όμως, υπάρχει ένας ασφαλής διαχωρισμός που σαφώς ευνοεί και την εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης. Η Γιασεμή αναλαμβάνει το κομμάτι της παραγωγής, ενώ στην οικονομική διαχείριση τα ηνία αναλαμβάνει η Φαίδρα.

Η τσάντα και το προφίλ της

«Η τσάντα πρέπει να ξεχωρίζει επάνω σε μια γυναίκα για την άνεση, την οποία αισθάνεται όταν την φοράει. Ο εύκολος διαχρονικός σχεδιασμός, οι ελαφριές τσάντες με λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το brand, η εργονομία και η αισθητική, η δυνατότητα να φοριέται 24/7, συλλέγουν τα βασικά χαρακτηριστικά σε μία τσάντα που απευθύνεται στη σύγχρονη γυναίκα». Αυτός είναι σαφέστατα ένας ορισμός για την τσάντα δια στόματος των δημιουργών της.

Έχοντας πιάσει στα χέρια μου μία τσάντα Park House, επιβεβαιώνω. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της επιτυχίας του brand είναι η ευρεία γκάμα του κοινού της. Η αγορά μίας Park House τσάντας αντιστοιχεί με μία επένδυση για την γυναικεία γκαρνταρόμπα. Η ηλικία και το στιλ δεν είναι περιοριστικοί παράγοντες σε καμία περίπτωση. Οι τσάντες είναι διαχρονικές κι όχι αναχρονιστικές, είναι σύγχρονες αλλά όχι πρόσκαιρες. Είναι ευπροσάρμοστες και καθόλου δεσμευτικές, γεγονός που τους χαρίζει μία επιπλέον γοητεία.

jenny.gr

Το ιταλικό δέρμα, ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός και η γυναικεία ματιά καθιστούν τις τσάντες Park House, μία safe επιλογή για κάθε τύπο, στιλ και ηλικία.

Στο τρίπτυχο αισθητική – ποιότητα – πρακτικότητα, η Φαίδρα και η Γιασεμή δίνουν προτεραιότητα στην ποιότητα. Είναι στη φιλοσοφία του brand, στο DNA του. «Όμως, ο συνδυασμός της με την εργονομία και την αισθητική οδηγούν στον πετυχημένο σχεδιασμό», συμπληρώνουν.

Οι τσάντες Park House δεν είναι απλά ένα πρόχειρο μπάλωμα στο κενό της αγοράς για ελληνικά ποιοτικά προιόντα. Είναι ένα καινούργιο πεδίο, με εκφραστές δύο δραστήριες και δημιουργικές γυναίκες. Πρόκειται για μία θεσμοθέτηση σχεδόν μιας κατηγορίας στην αγορά σε μία νέα εποχή, όπου το ελληνικό προϊόν αρχίζει να παίρνει ρόλους πρωταγωνιστικούς με πολλά περιθώρια ανάπτυξης ποιοτικής και ποσοτικής.

Η νέα πραγματικότητα στη νέα κανονικότητα

Το lockdown αποτελεί ήδη ένα μεγάλο κομμάτι στη σύγχρονη ιστορία. Ο Covid-19 επηρέασε τις ζωές μας σε όλα τα επίπεδα και στη χώρα μας –ευτυχώς- το αποτύπωμα του ήταν μικρότερο στο κομμάτι της υγείας, συγκριτικά με γειτονικές χώρες. Ωστόσο, η οικονομία διαταράχθηκε και η ανοδική πορεία που είχε αρχίσει να διαφαίνεται μετά από μία βαθιά δεκαετή οικονομική κρίση κλωνίστηκε. Θέλω να ελπίζω, όχι συθέμελα.

jenny.gr

Την ελπίδα μου αυτή τονώνουν η Φαίδρα και η Γιασεμή, οι οποίες σαφώς επλήγησαν από την όλη κατάσταση, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Η μοιρολατρεία εξάλλου, είναι σαράκι για την επιχειρηματικότητα. Αν όμως, η κάθε κρίση αντιμετωπιστεί και σαν ευκαιρία για δημιουργία ή για εξέλιξη, τότε η πληγή από την ζημιά απαλύνεται.

«Ως Park House προσπαθήσαμε εξ’αρχής να μειώσουμε την επικείμενη ζημιά.  Δυστυχώς, η αλληλένδετη σχέση μας με τα εμπορικά καταστήματα σε συνδυασμό με το lockdown δεν βοήθησε. Όμως, δουλεύοντας πολύ είτε από το σπίτι μας είτε απομονωμένες στο γραφείο μας και τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα, προωθήσαμε το website και με μεγάλη χαρά είδαμε την ανταπόκριση του κόσμου αυτή την πολύ δύσκολη για όλους περιόδο», αναφέρουν χαρακτηριστικά η Γιασεμή και η Φαίδρα και συνεχίζουν «Θέλοντας να είμαστε αισιόδοξες, θεωρούμε ότι το κομμάτι της παραγωγής σταδιακά θα επανέλθει, όμως η μέθοδος κατανάλωσης άλλαξε οριστικά. Ο κόσμος απενοχοποίησε το online shopping και την εντύπωση ότι πρέπει να δω “από κοντά” ένα προιόν. Η αγορά μέσω internet έγινε κάτι πολύ εύκολο ακόμα και για όσους δεν ήταν εξοικιωμένοι».

jenny.gr

Τα μελλοντικά σχέδια

Το brand Park House έχει παγιώσει τη θέση του στην ελληνική αγορά, ως ένα από τα πιο ποιοτικά brands, απευθυνόμενο σε γυναίκες που ξέρουν τι ζητούν από την τσάντα τους, είναι απαιτητικές σε όλα τα επίπεδα και επενδύουν σε αυτό το αξεσουάρ. Οι δημιουργοί του όμως, δεν εφησυχάζονται. Συνεχίζουν με τις ίδιες αξίες για να διατηρήσουν αυτό το προφίλ και κάνουν σχέδια για την είσοδό τους στην αγορά της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, δίνουν περισσότερη βαρύτητα στο website, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση που αναδεικνύει το online shopping ως leader της αγοραστικής δύναμης και φυσικά έχουν σκοπό να αναπτύξουν τις συλλογές σου σχεδιαστικά, με ακόμα περισσότερα αξεσουάρ αλλά και με ένα άνοιγμα στο ανδρικό κοινό.

Η φετινή συλλογή Park House

Με μία ματιά στις συλλογές Park House, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Οι ασφαλείς θήκες, η πρακτικότητα και ο εργονομικός σχεδιασμός είναι στοιχεία που αμέσως σε προδιαθέτουν για το τι προιόν πρόκειται να αποκτήσεις. Ωστόσο, τόσο η Γιασεμή όσο και η Φαίδρα, επηρεάζονται από τις τάσεις στα χρώματα και στο στιλ. Εμπνέονται από την ελληνική παράδοση και αφουγκράζονται τις σύγχρονες ανάγκες μιας γυναίκας.

jenny.gr

Η φετινή συλλογή τους λοιπόν, έχει ξεκάθαρα ελληνικές επιρροές. «Το κυκλαδίτικο τοπίο με τις εναλλαγές λευκού και έντονου μπλε, το σκούρο φούξια της βουκαμβίλιας στους ασβεστωμένους τοίχους και η αφαιρετική αρχιτεκτονική των σπιτιών με την γεωμετρία τους και τις απαλές καμπύλες αποτελέσαν τα βασικά στοιχεία έμπνευσης μας για την καλοκαιρινή collection 2020 με βασικό χαρακτηριστικό τις εναλλαγές των χρωμάτων από απαλούς σε έντονους τόνους και την λεπτομέρεια του ψαροκόκκαλου να εντάσσεται σε όλα τα σχέδια της συλλογής», αναφέρουν η Φαίδρα και η Γιασεμή, βάζοντάς σε στη διαδικασία να ταξιδέψεις πρόσκαιρα και νοητά και σε προκαλούν να κάνεις κλικ για να δεις όλα τα σχέδια της καλοκαιρινής συλλογής Park House.

P.S. Στο Instagram account της Park House θα πάρετε σίγουρα μία γεύση από την συλλογή τους ενώ θα χαζεύετε όμορφες εικόνες και καλοκαιρινά τοπία. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.