ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Μάθε ποια είναι τα μεγαλύτερα στιλιστικά λάθη και πώς να τα αποφύγεις


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

4 Ιανουαρίου 2023

Μάθε ποια είναι τα μεγαλύτερα στιλιστικά λάθη και πώς να τα αποφύγεις
Pexels
Όλοι μας κάνουμε λάθη, απλά το θέμα είναι να μη τα ξανακάνουμε. Πόσες φορές πρέπει να αγοράσεις ένα τόσο κολλητό παντελόνι, το ποίο κάθε φορά που πας για φαγητό φεύγεις με κάτι στη μέση σου, γιατί έχεις ανοίξει το κουμπι; Φτάνει πια!

Όταν είσαι στον χώρο της μόδας πάνω από δέκα χρόνια και οι φίλοι σου σε εμπιστεύονται για τις δικές τους στυλιστικές επιλογές, έχεις ακούσει πάρα πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ντύσιμό και το ντύσιμό τους. Αυτό που συνειδητοποίησα βέβαια είναι ότι σχεδόν όλες οι ερωτήσεις είχαν την ίδια βάση, τύπου «Τι να βάλω σε αυτό το event» «Ποια είναι τα trend της σεζόν».

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και οι πιο έμπειροι στον χώρο έχουν υποπέσει σε λαθάκια, όπως το λάθος σουτιέν ή μικρότερο νούμερο παπουτσιού. Κάποιες φορές χρειαζόμαστε κάποιον άλλον να μας βοηθήσει να «δούμε το φως» και εκεί έρχονται οι ερωτήσεις. Αν αναρωτιέσαι πώς να ντυθείς για το νούμερό σου, για ένα event ή πώς να κάνεις τα ρούχα σου να φαίνονται πιο όμορφα επάνω σου, σε έχω καλυμμένη!

Στην παρακάτω λίστα σου έχω τα μεγαλύτερα στυλιστικά λάθη και πως να τα αποφύγεις, ώστε να γνωρίζεις πριν κάνεις την ερώτηση!

1. Over-accessorising

Μια πολύ καλή υπενθύμιση ότι τα πιο σικάτα outfits, είναι τα πιο απλά είναι η φράση της Coco Chanel, που λέει πριν φύγεις από το σπίτι, κοιτάξου στον καθρέφτη και αφαίρεσε κάτι από το look σου. Οκ, μπορεί να μην είναι αυστηρά σωστό, αλλά το νόημα το πιάσατε. Φυσικά και το στυλ είναι προσωπικό και πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητά σου, αλλά αν κοιτάξουμε μερικά από τα outfits των πιο κομψών γυναικών στην ιστορία, θα βρούμε ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τα κομψά, εκλεπτυσμένα και προσεγμένα κομμάτια πάντα έδειχναν πιο υπερτιμημένα χωρίς over-accessorising.

Λύση: Κράτα την απλότητα. Αν ψάχνεις για ένα κόλπο ώστε τα looks σου να φαίνονται πάντα ακριβά, τότε δώσε βάση στη χρωματική παλέτα, στην σωστή γραμμή και τα διαχρονικά αξεσουάρ. Ένα έξυπνο layering από minimal κομμάτια είναι αυτό που θέλεις.

Jenny.Gr
Pexels

2. Λάθος μέγεθος

Είμαι σίγουρη πως σε κάθε ντουλάπα υπάρχει και ένα κομμάτι χωμένο βαθιά, που είναι ή πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο. Δυστυχώς τα μεγέθη δεν είναι τα ίδια σε όλα τα brands και έτσι αν δεν δοκιμάσεις και απλά αγοράσεις, τότε μπορεί να πέσεις εύκολα έξω.

Λύση: Πήγαινέ τα σε μια μοδίστρα. Αν θέλεις να φαίνεται ότι τα ρούχα σου έχουν ραφτεί πάνω σου, τότε αυτή είναι η λύση. Μια μοδίστρα μπορεί να ξαναδώσει ζωή σε ένα ρούχο ή ακόμα μπορεί να δημιουργήσει ένα από κάποιο άλλο που δεν φόραγες.

Jenny.Gr
Pexels

3. Φτηνά εσώρουχα

Μη σκέφτεσαι ότι αφού δεν φαίνονται, γιατί να ξοδέψω τόσα. Τα εσώρουχα έχουν μεγάλη σημασία για το outfit. Ένα λάθος σουτιέν ή ένα μικρό εσώρουχο μπορεί να χαλάσει όλο το look. Καλό θα είναι να σε βοηθήσει η εξειδικευμένη πωλήτρια του καταστήματος για το σωστό μέγεθος και είμαι σίγουρη, ότι η ζωή σου θα αλλάξει!

Λύση: Για να φαίνεται το look σου πιο «απαλό», αγόρασε εσώρουχα χωρίς ραφές και επένδυσε σε καλά μεσοφόρια.

Jenny.Gr
Pexels

4. Μη βάζεις τίποτα πάνω από την καλή εφαρμογή

Ναι οι ουρές των δοκιμαστηρίων είναι μεγάλη φασαρία, αλλά αξίζει τον κόπο. Πριν αγοράσεις κάτι, καλό θα είναι να το δοκιμάσεις και να αναρωτηθείς: Μου ταιριάζει; Πώς φαίνεται από όλες τις γωνίες; Είναι διάφανο; Μπορώ να το φοράω όλη τη μέρα; Είναι άνετο; Πέρνα το από μια επιθεώρηση και μετά αν περάσει το τεστ, με‘γεια!

Λύση: Αν δεν περάσει το τεστ, όσο και να σου αρέσει εκείνη τη στιγμή, μη το πάρεις! Να ξέρεις ότι θα το βάλεις μια φορά το πολύ, θα εκνευριστερτείς, δε θα περάσεις καλά και θα το αφήσεις να μαζεύει σκόνη κάπου ξεχασμένο.

Jenny.Gr
Pexels

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.