ΣΤΙΛ STYLING TIPS

French Shopping: Οι 6 συνήθειες των Γαλλίδων για σωστές αγορές


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

8 Ιανουαρίου 2023

French Shopping: Οι 6 συνήθειες των Γαλλίδων για σωστές αγορές
Instagram/serie_fan_pageeee
Το Emily in Paris μας έβαλε για τα καλά στον κόσμο της γαλλικής φινέτσας και της γαλλικής μόδας. Αν θέλεις λοιπόν να ντύνεσαι σαν την Camille, καλό θα είναι να διαβάσεις την παρακάτω λίστα!

Αν θέλεις να ντύνεσαι σαν Γαλλίδα, θα πρέπει να μάθεις να ψωνίζεις και σαν Γαλλίδα. Ναι, αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά θα δεις ότι αξίζει τον κόπο -και το χρήμα.

Το θέμα είναι να αποτάξεις από πάνω σου τις παλιές και κακές συνήθειες και να αγκαλιάσεις μερικές καινούργιες. Κατά πάσα πιθανότητα στην αρχή να πάθεις ένα στερητικό σύνδρομο από την έλλειψη των αγορών της τελευταίας στιγμής ή κατά την περίοδο των εκπτώσεων, αλλά μην ανησυχείς «Been there, done that» και είμαι καλά!

Οπότε πάρε μια βαθιά ανάσα και πάμε να δούμε τη λίστα με τις συνήθειες των Γαλλίδων όσον αφορά στα ψώνια.

Ξέχνα τις επιπόλαιες αγορές

Ναι φυσικά και καλό είναι να πειραματίζεσαι με χρώματα και prints, αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσεις το φούξια ζεβρέ blazer επειδή το είδες στο Tik Tok. Καλύτερα επένδυσε σε ένα μαύρο blazer με φαρδείς ώμους, λίγο μακρύ, το οποίο μπορεί να φορεθεί τέλεια με ζώνη ή ανοιχτό. Δεν έχει ημερομηνία λήξης και κάνει τόσο μοντέρνο, όσο και vintage.


Μη τρελαίνεσαι την περίοδο των εκπτώσεων

Κάνε μια λίστα με τα πράγματα που σου αρέσουν πραγματικά και περίμενε την περίοδο των εκπτώσεων, ώστε να αγοράσεις μόνο αυτά. Μην αγοράζεις κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι σε χαμηλότερη τιμή. Λογικά θα το βάλεις μια φορά και αν!

Σταμάτα να αγνοείς τα basics

Πραγματικά πρέπει να βρεις και να αγοράσεις ένα και μόνο denim παντελόνι. Αυτό που αναδεικνύει καλύτερα το σώμα σου. Όταν το βρεις, τότε πάρτο και σε μαύρο και σε λευκό! Ακόμα και οι Γαλλίδες που δεν φοράνε denim παντελόνια συχνά, αυτό το έχουν στα basic της γκαρνταρόμπας τους.

Μην ψωνίζεις απλά όμορφα παπούτσια

Ψώνισε παπούτσια που μπορείς να περπατήσεις! Τι νόημα έχει να αγοράσεις την τέλεια 12ποντη γόβα και να μην μπορείς καν να πας από το τραπέζι του εστιατορίου στην τουαλέτα; Βρες το ύψος του τακουνιού που μπορείς να περπατήσεις, χωρίς να μοιάζεις με τσολιά και την φόρμα που σε βολεύει. Αν δεν αντέχεις καθόλου τα τακούνια μη σε νοιάζει, και τα φλατ είναι εξίσου στιλάτα.

Δε χρειάζεται να είναι καινούργιο για να το αγοράσεις

Δώσε χώρο στις αγορές από δεύτερο χέρι και τα thrift-shops. Θα βρεις πραγματικούς θησαυρούς να ψάξεις καλά. Επίσης μπορείς να πουλήσεις και τα δικά σου διαδικτυακά ή σε κάποιο κατάστημα.

Μην είσαι τόσο mainstream

Αν το φοράνε όλοι, δε χρειάζεται να το αγοράσεις και εσύ!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.