ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Μινιμαλισμός το 2023: 10 outfits για να πετύχεις το τέλειο look


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

12 Ιανουαρίου 2023

Μινιμαλισμός το 2023: 10 outfits για να πετύχεις το τέλειο look
Instagram/deborabrosa
Ο μινιμαλισμός ποτέ δεν έφυγε εντελώς από την μόδα. Ακόμα και αν τον υπερκάλυπταν άλλα trends, η μίνιμαλ αισθητική ήταν πάντα μια safe και σικάτη επιλογή

Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο κόσμος της μόδας χαρακτηρίζεται από όρια. Από τη μια μεριά έχουμε το «Φόρα τα όλα πάνω σου και μη σε νοιάζει», το οποίο τις περισσότερες φορές υπάρχει μόνο στο Instagram feed μας και στο Tik Tok ή το βλέπουμε στις street style φωτογραφίες των Fashion Weeks. Από την άλλη μεριά έχουμε αυτούς που απορρίπτουν τον μαξιμαλισμό με τα λαμπερά του prints και τα πολλά αξεσουάρ και αγκαλιάζουν μια πιο σοφιστικέ προσέγγιση. Μινιμαλισμός δηλαδή, αλλά κάπως διαφορετικός από αυτόν των 90’s.

Ως ρεύμα ο μινιμαλισμός έχει έρθει στο προσκήνιο αρκετές φορές και άλλες έχει κάπως παραγκωνιστεί, αλλά ποτέ δεν εξαφανίζεται εντελώς. Τα αθλητικά deux pièces της Coco Chanel, τα γκρι του Calvin Klein την περίοδο των 90’s και φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει τα αυστηρά outfits της Phoebe Philo μετά την οικονομική κρίση. Ο μινιμαλισμός είναι από τα λίγα ρεύματα της μόδας που έχουν επηρεάσει πολλές γενιές.

Είναι εμφανές, ειδικά τις τελευταίες σεζόν, ότι η απλότητα είναι και πάλι μαζί μας χάρη σε brands όπως η The Row, ο Jil Sander, η Lemaire και η Gabriela Hearst. Αν προσθέσουμε σε αυτό την τάση των καταναλωτών να επενδύουν σε διαχρονικά κομμάτια, που δε θα φύγουν γρήγορα από τη μόδα, που έχουν κατασκευαστεί ηθικά και βιώσιμα, τότε έχουμε το απόλυτο match.

Εκτός από τη διαχρονικότητα, τη βιωσιμότητα και την ηθική κατασκευή των ρούχων, πλέον τα μίνιμαλ κομμάτια έχουν ενδιαφέροντα πατρόν. Έχουν δηλαδή προσωπικότητα, ένα χαρακτηριστικό που τα κάνει ακόμα πιο αγαπητά και εμπορικά.

Πώς μπορείς να ντυθείς μίνιμαλ το 2023; Δεν είναι δύσκολο. Δες την παρακάτω λίστα και ανανέωσε την γκαρνταρόμπα σου ή δώσε νέα πνοή στα ήδη υπάρχοντα ρούχα σου.

Ένα κοστούμι με χαλαρή εφαρμογή

Ένα απλό, αλλά με ενδιαφέρον κόψιμο top

Ένα λευκό πουκάμισο

Ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια

Ένα ίσιο denim παντελόνι

Ένα υφασμάτινο παντελόνι κοστουμιού, κάπως φαρδύ

Ένα ριγέ πουλόβερ

Ένα ζευγάρι απλά γυαλιά ηλίου

Ένα απλό μάλλινο midi φόρεμα

Ένα ζευγάρι knee-high μπότες

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.