ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Τι χρώμα κοσμήματα σου ταιριάζουν; Μάθε το undertone σου


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Αυγούστου 2023

Τι χρώμα κοσμήματα σου ταιριάζουν; Μάθε το undertone σου
Instagram/jennywalton
Διάλεξε κοσμήματα που ταιριάζουν με τον τόνο της επιδερμίδας σου

Εσύ τι κοσμήματα πιστεύεις ότι σου πάνε; Τα χρυσά ή τα ασημένια; Πολλές φορές αισθανόμαστε από μόνοι μας ότι μερικά κοσμήματα δε μας ταιριάζουν και μας χλωμιάζουν ή είναι πολύ «ξένα» με το χρώμα του δέρματος μας. Αν θέλεις να μάθεις ποιο χρώμα κοσμήματος σου ταιριάζει καλύτερα με βάση τη χρωματολογία, τότε συνέχισε να διαβάζεις και ετοιμάσου να αλλάξει ο κόσμος σου.

Σου έχει συμβεί ποτέ να δεις ένα κόσμημα και να πεις «Αυτό είναι! Είναι τέλειο. Το θέλω!» και μόλις το δοκιμάσεις να αλλάξεις γνώμη στη στιγμή; Αυτό ακριβώς μπορείς να αποφύγεις με τη σωστή χρωματική μέθοδο, ώστε να γνωρίζεις από πριν τα κοσμήματα που σου ταιριάζουν.

Τον πιο σημαντικό ρόλο στο πως φαίνονται τα κοσμήματα πάνω μας τον παίζει ο τόνος του δέρματός μας. Πάνω στο δέρμα μας «κάθονται» τα κοσμήματα, οπότε είναι το πιο σημαντικό background. Άρα το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις το undertone σου. Τι είναι αυτό; Είναι το χρώμα του δέρματός μας και το καταλαβαίνουμε μέσα από το χρώμα που έχουν οι φλέβες μας.

Το undertone χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: το ψυχρό, το ουδέτερο και το θερμό. Για να το βρεις, παρατήρησε τις φλέβες του καρπού σου στο φως της ημέρας. Τι χρώμα έχουν; Εάν είναι μπλε, τότε έχεις ψυχρό undertone, εάν είναι πράσινο, τότε έχεις θερμό undertone. Το ουδέτερο undertone είναι πιο σπάνιο και εκεί έχεις και τα δύο χρώματα στις φλέβες σου. Επίσης για να σιγουρέψεις το undertone σου, πάρε ένα κομμάτι λευκό χαρτί και φέρτο δίπλα στο πρόσωπό σου μπροστά από έντονο φυσικό φως. Αν το χρώμα σου έχει μια απαλή ροζ απόχρωση, τότε έχεις ψυχρό undertone, αν έχει μια υποκίτρινη, τότε έχεις θερμό.

Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο σου, σου ταιριάζουν και τα ανάλογα κοσμήματα. Αν είσαι ψυχρός τύπος, σου πάνε εξαιρετικά τα ασημένια κοσμήματα και όσα έχουν λευκούς τόνους, όπως ο λευκόχρυσος και η πλατίνα. Αν έχεις θερμό undertone, σου πάνε τα πιο κιτρινοπά και ροζ χρώματα, όπως το κίτρινο χρυσό και το ροζ χρυσό. Στον ουδέτερο τύπο ταιριάζουν τα πάντα και μπράβο του!

Δες στην παρακάτω λίστα μερικά παραδείγματα!

Δες στην παρακάτω gallery τα πιο in fashion κολιέ με όνομα και επέλεξε το αγαπημένο σου!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.