ΣΤΙΛ STYLING TIPS

«Είναι διαχρονικό αυτό το κομμάτι;»: Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

13 Δεκεμβρίου 2023

«Είναι διαχρονικό αυτό το κομμάτι;»: Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις
Instagram/chiaraferragni
Αν θέλεις να μάθεις αν το ρούχο σου είναι διαχρονικό, θα χρειαστεί να κάνεις 3 ερωτήσεις στον εαυτό σου

Όλοι θέλουμε να δημιουργήσουμε κάποια στιγμή αυτή την πολυπόθητη γκαρνταρόμπα, με διαχρονικά και ποιοτικά κομμάτια. Είναι μια χρονοβόρα δουλειά και αρκετές φορές θα χρειαστεί να ξοδέψουμε λίγα παραπάνω χρήματα από όσα έχουμε συνηθίσει για ρούχα. Δε χρειάζεται όμως να είναι όλα καινούργια. Μπορεί να έχουμε ήδη μερικά διαχρονικά κομμάτια στη ντουλάπα μας και να μη το έχουμε καταλάβει.

Συνήθως η ντουλάπα μας είναι ένας χαώδης κόσμος που τις ελάχιστες φορές που καθόμαστε να την τακτοποιήσουμε και να την «ξεδιαλύνουμε», καταλήγουμε να κρατάμε κομμάτια λόγω συναισθηματισμού ή επειδή ήταν μεγάλη τάση κάποια στιγμή και θεωρούμε πως θα ξαναγυρίσει -συνήθως πάντα γυρνάει. Το θέμα είναι πως αν θέλουμε μια ντουλάπα με διαχρονικά, ποιοτικά κομμάτια πρέπει να λειτουργούμε χωρίς συναίσθημα, κοιτάζοντας τη λογική κατάματα και συνειδητοποιώντας τι συμβαίνει γύρω μας. Χρειάζεται αντίληψη.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι όμως που δυσκολεύονται να κατανοήσουν την έννοια του διαχρονικού. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η στιλίστρια Άλισον Μπόρνσταϊν, αποφάσισε να απλοποιήσει τη διαδικασία και να κάνει τους πελάτες της 3 ερωτήσεις, ώστε να καταλάβουν μόνοι τους αν τα κομμάτια τους είναι διαχρονικά ή όχι. Δες παρακάτω τις ερωτήσεις και αν είσαι σε mood δοκίμασέ το στα δικά σου ρούχα!

Jenny.Gr
Pexels

1. Το φόρεσες τον προηγούμενοο χρόνο καθόλου;

Αυτή η ερώτηση γίνεται για να καταλάβουμε αν ένα συγκεκριμένο κομμάτι π.χ το blazer μας, το φοράμε επειδή το είδαμε στο Instagram σε 1.000.000 posts ή απλά μας αρέσει τόσο που το φορούσαμε και πριν το δούμε κάπου. Άρα το φοράμε επειδή είναι trend ή επειδή το έχουμε αρκετό καιρό και μας αρέσει.

2. Θα ήθελες να το φορέσεις τον επόμενο χρόνο;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να διατυπωθεί και ως εξής: Αν δε το φορούσε κανείς άλλος, θα συνέχιζες να το φοράς; Σημαντική ερώτηση. Σκέψου όλες τις γυναίκες που φορούσαν μπαλαρίνες πριν γίνουν τάση. Ναι, οι μπαλαρίνες είναι διαχρονικό κομμάτι.

3. Αν η τάση επιστρέψει, θα φορούσες ακτριβώς το ίδιο κομμάτι;

Με αυτή την ερώτηση θέλουμε να δούμε αν το συγκεκριμένο κομμάτι επέστρεφε στη μόδα, θα φορούσες ακριβώς αυτό ή θα επέλεγες μια πιο updated εκδοχή του; Αν δε θα το φόραγες, τότε μάλλον το χρώμα ή η γραμμή του δεν είναι διαχρονικές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.