ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Black Tie Dress Code: Και τώρα τι φοράμε;


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

29 Ιουλίου 2024

Black Tie Dress Code: Και τώρα τι φοράμε;
Instagram/thelsd
Έλαβες πρόσκληση και στο κάτω μέρος γράφει «Dress Code: Black Tie»; Μάθε τι να φορέσεις για να μην είσαι το «μαύρο πρόβατο» του event

Σε έναν κόσμο όπου το ντύσιμο έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο casual, τα διλήμματα σχετικά με το dress code είναι απειροελάχιστα. Λαμβάνεις όμως μια πρόσκληση και αναφέρει πως το dress code είναι Black Tie. Εκεί τι φοράς για να μην προσβάλεις τον οικοδεσπότη και τον ίδιο σου τον εαυτό; Μην ανησυχείς. Υπάρχει μια σταθερά που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να μην καταλήξεις να είσαι το μαύρο πρόβατο σε αυτή την -κατά τα άλλα- χαρούμενη περίσταση.

Ας σπάσουμε λοιπόν τον κώδικα πίσω από τις «τρομακτικές» λέξεις Black Tie Dress Code.

Τι σημαίνει το Dress Code: Black Tie

Σύμφωνα με τον ορισμό το Black Tie event είναι μια επίσημη, βραδινή εκδήλωση, στην οποία οι άνδρες φορούν σμόκιν κοστούμια και οι γυναίκες μακριά φορέματα. Έτοιμο το προσχέδιο του look! Το πρόβλημα για τους άνδρες είναι εάν θα βάλουν λευκή ή μαύρη γραβάτα ή αν θέλουν παπιγιόν. Στις γυναίκες όμως τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα, γιατί πάντα ήταν και θα είναι. Μια σοφή κίνηση είναι να καλέσεις τους οικοδεσπότες και να τους ρωτήσεις πόσο επίσημο θα είναι το event και τι σκοπεύουν να φορέσουν οι ίδιοι, έτσι αποφεύγεις να φορέσετε το ίδιο ρούχο και καταλαβαίνεις πως να κινηθείς και εσύ με το σύνολό σου. Αν δεν έχεις όμως την σχέση αυτή με τους οικοδεσπότες της βραδιάς, τότε παίξε στα σίγουρα.

Τι να φορέσεις

Ο όρος Black Tie μετουσιώνεται σε μακρύ φόρεμα, από ποιοτικό, κατάλληλο για την εποχή ύφασμα, όπως βελούδο -τον χειμώνα-, μετάξι, σιφόν, δαντέλα ή οργάντζα. Μπορείς να φορέσεις ένα πιο «dramatic» cocktail φόρεμα -εάν οι οικοδεσπότες είναι πιο χαλαροί- ένα μακρύ φόρεμα ή ένα γυναικείο σμόκιν.

Τώρα καλό θα είναι να γνωρίζεις την λίστα των καλεσμένων. Γιατί; Μα για να μάθεις τι θα βάλουν και αυτοί. Επίσης αν θελήσεις να ξαναβάλεις ένα outfit, να γνωρίζεις ποιος το έχει ξαναδεί. Το να ξαναφορέσεις ένα ρούχο πλέον δεν θεωρείται λάθος, αλλά αντιθέτως φαίνεται να έχεις sustainable ηθική και ότι γνωρίζεις τι σου πάει. Αν τυχόν τώρα φορέσεις το ίδιο ρούχο με κάποια άλλη καλεσμένη, διασκέδασέ το!

Τα παπούτσια παίζουν σημαντικό ρόλο

Τα παπούτσια (γόβες, πέδιλα, sling backs, mules) και ειδικά τα τακούνια των παπουτσιών, συνδυάζονται με την τοποθεσία του event. Θα έχει παρκέ; Θα έχει γρασίδι; Θα έχει χαλίκια; Πρέπει να ξέρεις ώστε να φορέσεις τα αντίστοιχα παπούτσια. Αν τώρα εμφανιστούν ξαφνικά χαλίκια και εσύ δεν ήσουν κατάλληλα προετοιμασμένοι και φόρεσες τα αγαπημένα σου στιλέτο, τότε ψάξε μπράτσο να κρατηθείς! Βρες μια φίλη ή έναν φίλο και κρατήσου γερά, διότι το να βγάλεις τα παπούτσια σου σίγουρα δεν είναι chic, άσε που μπορεί να σε πατήσουν τα υπόλοιπα τακούνια που θα κυκλοφορούν τριγύρω.

Το θέμα σε ένα Black Tie event είναι να δείξεις σεβασμό στους οικοδεσπότες και να τηρήσεις το dress code της βραδιάς. Απλά προσπάθησε να το απολαύσεις και θα δεις πόσο θα σου αρέσουν μετά τα απλά καθημερινά σου ρούχα που τα φοράς αβίαστα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.