COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάξτε φοβερά γιορτινά ποτά!


1 Ιανουαρίου 2016

cointreau-fizz-cocktail3.jpg

Συνταγές για τα πιο spicy ποτά που θα γίνουν το hit του ρεβεγιόν σας.

Ένα καλό φαγητό πρέπει να συνοδεύετε και από ένα καλό ποτό, ενώ το κρύο των ημερών επιτρέπει να πιούμε παραπάνω από ένα ποτηράκια – πάντα με προσοχή όμως. Τι θα λέγατε λοιπόν να ετοιμάσετε τα δικά σας spirit και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Δείτε 3 συνταγές που θα μείνουν αξέχαστες.

Spicy mulled wine

Αυτό το κρασί το αγαπάνε πολύ στην Αγγλία, στη Γερμανία αλλά και στις σκανδιναβικές χώρες και θα το βρείτε να το πουλάνε στις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε διάφορες παραλλαγές. Είναι ζεστό και κατάλληλο να επαναφέρει τον οργανισμό από την έκθεση στο κρύο.

Πως θα το φτιάξετε:

750ml κόκκινο κρασί, ιδανικά Merlot, 1 κούπα μπράντι βερίκοκο, και μερικά κλαδάκια κανέλας. Το βάζετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Το αφήνετε για πέντε λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και μετά προσθέτετε φέτος από πορτοκάλι, lime και λεμόνι και σερβίρετε.

Punch με ρόδι Υλικά που θα χρειαστείτε: 1 ½ κούπα χυμό ρόδι 1 κούπα από χυμό άσπρου cranberry 1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό αχλαδιού 1 μπουκάλι ιταλικό κρασί prosesco ή κάποιο καλό αφρώδες λευκό κρασί ½ κούπα μπράντι κεράσι ½ κούπα ολόκληρα cranberries Παγάκια Συνδυάστε τους χυμούς σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και βάλτε τους να κρυώσουν στο ψυγείο. Για να σερβίρετε αναμείξτε μέσα το κρασί και το μπράντι προσθέστε τα cranberries και τα παγάκια. Σαμπάνια με εσπεριδοειδή Υλικά που θα χρειαστείτε: 1 μπουκάλι κρύας λεμονάδας, πορτοκαλάδας με ανθρακικό 1 μπουκάλι κρύα σαμπάνια ή αφρώδες κρασί ½ κούπα από λικέρ λεμόνι ή περγαμόντο 1 μικρό λεμόνι, lime και πορτοκάλι κομμένο σε μισά.Σε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα αναμειγνύετε τα υγρά, προσθέτετε τα φρούτα και σερβίρετε

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.