Η περίφημη συνταγή μαντλέν είναι ένα μικρό μπισκότο- κέικ με γαλλική καταγωγή.
Έχει πάρει μάλιστα το όνομά του από μια καμαριέρα που έφτιαξε αυτό το γλύκισμα για να σώσει τον αφέντη της από ένα αποτυχημένο δείπνο.
Υλικά:3 αυγά 100 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη 75γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κ.γ. ανθόνερο βούτυρο για τα φορμάκια
Εκτέλεση:Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, τη μαγιά και το βούτυρο χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε και το ανθόνερο. Βάζουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, να "ξεκουραστεί". Με κουτάλι γεμίζουμε τα βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνουμε στους 200 C για 10 με 15 λεπτά.
Tip: Μπορούμε να αρωματίσουμε εναλλακτικά τις μαντλέν με μαστίχα ή βανίλια, αντικαθιστώντας το ανθόνερο.
Πηγή: Περιοδικό Real Taste & Style
photo: ifood.tv
Δείτε ακόμα:
Μια πολύ καλή συνταγή για Cheesecake lovers!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.