Mία αγαπημένη Κυπριακή γεύση!
Η Κυπριακή κουζίνα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αφού περιλαμβάνει άγρια χόρτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, όσπρια, αρωματικά φυτά, θαλασσινά και είναι φημισμένη για το υπέροχο παραδοσιακό τυρί της το χαλούμι. Η Κυπριακή κουζίνα ανήκει στη Μεσογειακή διατροφή που είναι η πιο υγιεινή και την συστήνουν οι περισσότεροι διατροφολόγοι.
Θα χρειαστείτε:Τυρί χαλούμι Κολοκυθάκια Μελιτζάνες Πιπεριές (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί) Ξύλινα καλαμάκια
Εκτέλεση: Κόψτε το χαλούμι και τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους και περάστε τους εναλλάξ σε κάθε καλαμάκι. Ψήστε στα κάρβουνα, στην ψηστιέρα ή σε τηγάνι grill. Σερβίρετε τα ζεστά με χυμό λεμονιού. Ανάλογα με την προτίμησή σας, μπορείτε να πασπαλίσετε τα καλαμάκια με λίγο φρέσκο ή ξερό δυόσμο. Τέλος, θέλετε μπορείτε να εμπλουτίσετε τα καλαμάκια σας και με μικρά κομμάτια κοτόπουλου.
Extra tip: Μπορείτε να σερβίρετε τα καλαμάκια σας με Κυπριακό τζατζίκι που περιέχει γιαούρτι, ελαιόλαδο, αγγουράκια, σκόρδο και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.
Δείτε ακόμα:
Cupcakes «κεμπάμπ» για το πικ-νικ
H συνταγή για σουβλάκι vegetarian
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.