COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αμυγδαλωτά που μοσχοβολούν


13 Σεπτεμβρίου 2015

AMYGDALOTA_-Copy.jpg

Ένα παραδοσιακό γλυκό που σίγουρα έχετε δοκιμάσει αλλά δεν είχατε σκεφτεί να φτιάξετε μόνες σας. Μήπως με αυτή τη συνταγή το πάρετε απόφαση;

Υλικά:

•1 κιλό αμύγδαλα •6 ασπράδια αυγών •2 φλυτζάνια ζάχαρη •1/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό •1/4 φλυτζανιού ανθόνερο •3 σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου •Ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

1. Στεγνώστε πολύ καλά τα αμύγδαλα, αφού τα ξεφλουδίσετε (τα αφήνετε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και μετά τα ξεφλουδίζετε εύκολα ένα-ένα). Παραδοσιακά τα στέγνωναν 2 μέρες στον ήλιο, αλλά μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία βάζοντας τα στο φούρνο, στους 60 βαθμούς για 3 ώρες περίπου. Θέλετε να στεγνώσουν μέχρι μέσα αλλά να μην πάρουν χρώμα. Θα τα δείτε να “ανοίγουν” όταν έχουν στεγνώσει.

2. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς, πριν τα περάσετε στο πολυμίξερ για να γίνουν σα χονδρό σιμιγδάλι. Αν τα αλέσετε ενώ είναι ζεστά, θα βγάλουν το λάδι τους και δεν θα γίνει σπυρωτό το μείγμα.

3. Ξαναπεράστε στο πολυμίξερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη, να ενωθούν καλά.

4. Προσθέστε το σιμιγδάλι, το ανθόνερο, την εσάνς πικραμυγδάλου, τα ασπράδια -ελαφρά χτυπημένα με το πιρούνι, όχι σε μαρέγκα- και ζυμώστε το μείγμα, να ανακατευτούν ομοιογενώς τα υλικά.

5. Παίρνετε μικρές μπαλίτσες με ένα κουτάλι και πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού ή καμπάνας ή κουφέτου. Για να μην κολλά το μίγμα στα χέρια σας, βουτάτε τα συνεχώς σε ανθόνερο. Βοηθά πολύ στο πλάσιμο. Βάζετε τα αμυγδαλωτά στις λαμαρίνες του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

6. Ψήνετε στους 150 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στη βάση και στην κορυφή τους. Όσο ψήνετε τη μια λαμαρίνα, ετοιμάζετε την επόμενη.

7. Ξεκολλάτε τα αμυγδαλωτά από το χαρτί προσεκτικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

8. Άχνισμα: Βρέχετε με τα δάχτυλά σας ή με ένα πινέλο τα αμυγδαλωτά ένα-ένα και τα βουτάτε στη ζάχαρη άχνη.

Διατηρείστε τα σε ερμητικά κλειστό κουτί. Ξεραίνονται εύκολα, αν τα αφήσετε απλώς στην πιατέλα.

Πηγή: http://tastefull.wordpress.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.