Τέλειο για το κυριακάτικο τραπέζι σας.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 2 κιλά κότσι χοιρινό
- 6 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Διαδικασία:
Ζητήστε από το κρεοπώλη σας να σας δώσει ένα κότσι με τη πέτσα του. Σε ένα γουδί βάλτε τα μπαχαρικά σας και τις σκελίδες του σκόρδου, χτυπήστε το μέχρι να γίνει σκόνη. Αντί για θυμάρι μπορείτε να βάλετε δεντρολίβανο, ρίγανη ή αν θέλετε να απογειώσετε το άρωμα του, προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού. Πάρτε ένα κοφτερό μαχαιράκι και κάντε σχισμές, μέσα στις οποίες βάζετε το μείγμα των μπαχαρικών σας. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 250 βαθμούς για λίγο μέχρι να ροδίσει και μετά χαμηλώστε στους 180 βαθμούς. Συνεχίστε το ψήσιμο για 2 ώρες περίπου.
Καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.