COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με αρωματική κρούστα


13 Νοεμβρίου 2012

steak2.jpg
Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κουταλιά μοσχοκάρυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ξύσμα λεμονιού και του πορτοκαλιού, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο, το μισό ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Αλείφουμε τις μπριζόλες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε σχάρα βάζοντας ένα ταψί από κάτω για να συγκεντρώνει τα υγρά. Τις ψήνουμε στο γκριλ, δίχως να το προθερμάνουμε, για 8-10 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Περίπου 3-4 λεπτά προτού ψηθούν τις αλείφουμε με το αρωματικό μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σβήνουμε το φούρνο, σκεπάζουμε τις μπριζόλες με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.