COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Νόστιμο: φιλέτο γλώσσας με σταφύλια και βερμούτ


3 Ιανουαρίου 2013

Μία συνταγή για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά:

• 8 φιλέτα γλώσσας • 1φλιτ. ρώγες σταφυλιού • 1 ξερό κρεμμύδι • 1/3 φλιτ. Βερμούτ • Χυμό από ένα λεμόνι • Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα • Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα της γλώσσας , αλευρώστε τα και βάλτε τα στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Αφού τα τηγανίσετε, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Όταν τελειώσετε με τα φιλέτα, χύνετε το περισσότερο λάδι από το τηγάνι και κρατήστε το 1/4 για τη σάλτσα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και κόβετε τις ρώγες του σταφυλιού στη μέση. Τα ρίχνετε στο τηγάνι και τα σοτάρετε για 2-3’ σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με βερμούτ και με χυμό λεμονιού. Αφήνετε τη σάλτσα λίγα λεπτά για να πήξει, περιχύνετε τα φιλέτα και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.