COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ριζότο με μυρωδικά, φέτα και ούζο


7 Φεβρουαρίου 2013

Ριζότο με καταγωγή ελληνική.

 Υλικά

  • 200γραμμ. ρύζι
  • 500ml ζωμός λαχανικών
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1 μελιτζάνα, τριμμένη
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 100γραμμ. δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ούζο
  • 100γραμμ. φέτα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι και τα υπόλοιπα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ρύζι και μόλις χρυσαφίσει προσθέτετε το ούζο. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα μυρωδικά και μετά από περίπου δύο λεπτά προσθέτετε το ζωμό σε μικρές ποσότητες. Το διατηρείτε ζεστό και ανακατεύετε συνέχεια. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τη φέτα και σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.