Φτιάξτε ένα χιονισμένο κέικ.
Yλικά
- 1 κούπα μαργαρίνη
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα καρύδα
- ξύσμα πορτοκαλιού
Γλάσο
- 2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 3 ασπράδια
- 5 κουτ. γλυκού λιωμένο χιόνι ή νερό!
- 2 βανίλιες
- 2 κουτ. γλυκού βούτυρο
- καρύδα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να αποκτήσει μία λεία υφή. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα και την καρύδα με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το υπόλοιπο αλάτι και το βάζουμε στο μπολ του βουτύρου. Συνδέουμε όλα τα μείγματα και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να το ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα ασπράδια, το βούτυρο και το νερό πάνω από μπεν μαρί για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα πιο δυνατά. Μόλις τελειώσει το αλείφουμε πάνω στο κέικ και στο τέλος πασπαλίζουμε με καρύδα.
Τιp: Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε το κέικ στη μέση και βάλετε μία στρώση γλάσου και καρύδας, ανάμεσα στα δύο κομμάτια.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.