Στην κατσαρόλα: Μοσχαράκι λεμονάτο με γλυκιά πάπρικα και ρύζι

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

 

Νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα):

• 1κ. μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κύβος κι αλατισμένη
• 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
• 1/3 φλιτ. ελαιόλαδο
• ¼ φλιτ. χυμός λεμονιού
• ½ φλιτ. κονιάκ ή λευκό κρασί
• 1κ.σ. πάπρικα γλυκιά

• 1/4κ.γ πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
• 1 φύλλο δάφνης
• Τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
• 1 ½ φλιτ. ρύζι για πιλάφι
• 1κ.γ αλάτι
• 100γρ. χοντροκομμένο κεφαλοτύρι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:
Βάλτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε ο κρέας, τα κρεμμύδια , τη δάφνη και το λάδι. Ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, περίπου 5’. Προσθέστε το κονιάκ (ή το κρασί), το λεμόνι, την πάπρικα, το καγιέν και ½ φλιτ. νερό. Κλείνετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, περίπου 45’. Έπειτα, δυναμώστε τη φωτιά τη φωτιά και ρίξτε το ρύζι, το αλάτι και 2 φλιτ. νερό βραστό. Όταν πάρει μία βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το για περίπου 15’, μέχρι να βράσει το ρύζι. Αν δείτε ότι έχει ρουφήξει νωρίτερα τα υγρά, προσθέστε λίγο νερό. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό ρίξτε τον μαϊντανό, το τυρί και το πιπέρι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή σας όρεξη!