COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εναλλακτική σαλάτα με τηγανιτές αγκινάρες και λαδοτύρι


4 Μαρτίου 2013

Μία διαφορετική σαλάτα για όσους αγαπούν τις αγκινάρες.

Υλικά:

• 8 αγκινάρες • 1 ματσάκι ρόκα • ½ φλιτ. τριμμένο λαδοτύρι • 1 τομάτα • 1κ.σ. κάππαρη • ¼ φλιτ. ελαιόλαδο • 2κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο • 1κ.γ. ξερό βασιλικό • 1/2φλιτ.αλεύρι • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία:Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε σ’ ένα μπολ με νερό και το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 10’ και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε σε 4 φέτες την καθεμία και τις αλευρώνετε. Τις τηγανίζετε στο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζετε και τις βάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι. Πλένετε και στραγγίζετε τα φύλλα της ρόκας και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Για τη βινεγκρέτ κόβετε την τομάτα σε μικρούς κύβους και την ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, την κάππαρη, το βασιλικό και λίγο αλάτι. Ραντίζετε τα φύλλα της ρόκας με τη μισή βινεγκρέτ, τα βάζετε στο πιάτο, τα πασπαλίζετε με το τριμμένο λαδοτύρι και τοποθετείτε από πάνω τους τις αγκινάρες. Ρίχνετε γύρω από τη σαλάτα την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.