COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πατάτες με κιμά


14 Μαρτίου 2013

Ένας ωραίος συνδυασμός για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • ½ κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 ½κιλό πατάτες
  •  1 κύβο ζωμό κρέατος
  • 1 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
  •  Αλάτι
  •  πιπέρι
 Διαδικασία:

Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι μαζί με τις 2 κ.σ. βούτυρο. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Σιγοψήνετε τον κιμά για μισή ώρα. Κόβετε τις πατάτες και τις βάζετε σε σειρές σε ένα ταψάκι, με τον κιμά ανάμεσα. Διαλύετε τον κύβο σε 1 λίτρο ζεστό νερό και ρίχνετε τον ζωμό και το λιωμένο βούτυρο στις πατάτες. Ψήνετε τις πατάτες στους 175ºC για 1 ώρα.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.