COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπακλαβάς γιαννιώτικος


16 Μαρτίου 2014

Το νηστίμο γλυκό της Κυριακής!

Υλικά:

  • ½ κιλό φύλλο κανταΐφι
  • ½ κιλό φύλλο μπακλαβά
  • 250 γρ. καρυδόψιχα, κοπανισμένη
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 3 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • λίγο λάδι
  • ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό και 600 γρ. ζάχαρη
  • 4 φλιτζ. νερό
  • λίγο χυμό λεμονιού

Διαδικασία:

Χωρίζετε σε δύο μέρη, το φύλλο κανταΐφι και το φύλλο μπακλαβά. Στρώνετε τα μισά φύλλα σε ταψί, αλειμμένα με λάδι. Απλώνετε το μισό φύλλο κανταΐφι  και το σκεπάζετε με την καρυδόψιχα, ανακατεμένη με την κανέλλα, τη φρυγανιά, το 1 φλιτζ. ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζετε με λάδι. Το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα. Χαράζετε και ψήνετε στους 175ºC για 1 ώρα. Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι και σιροπιάζετε τον μπακλαβά ενώ το σιρόπι είναι ακόμα ζεστό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.