COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φιλέτα με πατάτες γεμιστές


15 Απριλίου 2013

Μοσχαρίσια φιλέτα με πατάτες γεμιστές με σος γιαουρτιού.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 φιλέτα μοσχαρίσια (ή άλλο μαλακό κομμάτι, κατάλληλο για ψήσιμο) γύρω στα 200 γρ. το καθένα
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 πατάτες
  • 4 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σχίζετε τα τέσσερα φιλέτα σε διάφορα σημεία και από τις δύο πλευρές τους. Αναμειγνύετε σε ένα μικρό μπολ το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζετε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 30'. Εν τω μεταξύ, πλένετε τις πατάτες πολύ καλά και τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε στον φούρνο, στους 200°C, για 1 ώρα και 20', μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το σκόρδο λιωμένο. Ρίχνετε μέσα τα φιλέτα. Τα ψήνετε 4' από την κάθε πλευρά. Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά. Ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα με τις πατάτες και ρίχνετε στην καθεμιά από μια κουταλιά γιαούρτι. Πασπαλίζετε με φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και την παρμεζάνα. Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με τις γεμιστές πατάτες.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.