COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές


30 Απριλίου 2013

Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή για γεμιστά.

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 6 ντομάτες
  • 6 πιπεριές
  • 4 πατάτες
  • 1 ½ κούπα ρύζι
  • 1 ¼ κούπας λάδι
  • 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2/3 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρια (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. σταφίδες (προαιρετικά)
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

Διαδικασία:

Πλένετε και στραγγίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβετε οριζόντια μία φέτα από κάθε ντομάτα και αδειάζετε το εσωτερικό όσο καλύτερα μπορείτε. Κάνετε το ίδιο με τις πιπεριές, αδειάζοντας τους σπόρους. Τις αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και λίγη ψιλή ζάχαρη. Χτυπάτε στο μπλέντερ την ψίχα της ντομάτας. Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το μισό λάδι και ρίχνετε τον χυμό της ντομάτας. Αφού μαραθεί η ψίχα της ντομάτας ρίχνετε λίγο νερό και το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και αν θέλετε κουκουνάρια και σταφίδες. Αφήνετε να βράσει για 10’, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού και αφού το ρύζι έχει μισοβράσει και απορροφήσει το υγρό, γεμίζετε με αυτό τις ντομάτες και τις πιπεριές κατά τα ¾. Κόβετε τις πατάτες σε έκτα, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι και τις βάζετε στη σειρά σε ένα ταψί μαζί με τις ντομάτες και τις πιπεριές. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και αν θέλετε πασπαλίζετε με φρυγανιά τριμμένη. Ψήνετε στον φούρνο, στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 45’. Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, έτσι ώστε στο τέλος να υπάρχει στο ταψί ελάχιστη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.