COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ραβανί με παγωτό


4 Μαΐου 2013

Πρόταση για να συνοδέψετε το πασχαλινό σας τραπέζι.

Υλικά:

  • 1 ½ πακέτο βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. αμύγδαλα
  • 6 αυγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

  •  3 φλιτζ. ζάχαρη
  •  1 ½ φλιτζ. νερό
  • χυμό από μισό λεμόνι

Διαδικασία:

Χτυπάτε το βούτυρο με το 1 φλιτζ. ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το αλεύρι στο μείγμα σιγά-σιγά, εναλλάξ με το γάλα. Στο τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα. Απλώνετε το μείγμα και το ψήνετε στους 175°C για 1 ώρα. Στο μεταξύ, φτιάχνετε το σιρόπι αναμειγνύοντας το νερό τη ζάχαρη και το λεμόνι και αφού το βράσετε, σιροπιάζετε, όσο είναι ακόμη καυτό,  το γλυκό που έχει κρυώσει εντελώς. Εάν θέλετε σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.