Νόστιμο μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από κρασί.
Υλικά (για 8 άτομα):
- 1 ½ κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
- ½ φλιτζ. λάδι
- ½ φλιτζ. κρασί και 2 κ.σ. επιπλέον για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. γούστερ σος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγα καρότα
- λίγα μανιτάρια
- λίγο βούτυρο
- 1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
Διαδικασία:
Αφαιρείτε το πάχος από το φιλέτο. Το αφήνετε σε μαρινάτα, που θα φτιάξετε ανακατεύοντας το λάδι, το κρασί, τη γούστερ σος και πιπέρι. (Το κρέας θα πρέπει να μείνει στο μείγμα αυτό τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν βγάλετε το φιλέτο από τη μαρινάτα, το δένετε και το βάζετε σε σχάρα, που τοποθτείτε σε ταψάκι και το ψήνετε σε μέτριο ως δυνατό φούρνο, για να ροδίσει γρήγορα στην επιφάνεια, αλλά χωρίς να παραψηθεί μέσα. Το πασπαλίζετε προς το τέλος με αλάτι. Κρατάτε τον ζωμό του φιλέτου για τη σάλτσα. Κόβετε το φιλέτο, αφού κρυώσει, σε λεπτές φέτες και τις γαρνίρετε με μανιτάρια μικρά, ολόκληρα, αφού τα σοτάρετε ελαφρά με βούτυρο, και με καρότα. Για τη σάλτσα διαλύετε 1 κοφτή κ.σ. ζελατίνη σε 4 κ.σ. νερό. Αφήνετε έτσι να μείνει 5'. Βράζετε τα 2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό από το φιλέτο και από τη μαρινάτα και ρίχνετε μέσα ζελατίνη. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. λευκό κρασί, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες μαζί με τη σάλτσα του.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.