Νόστιμες μοσχαρίσιες φέτες με λαχανικά, πατάτες και κρέμα γάλακτος.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 4 στέικ (λεπτές, άπαχες μοσχαρίσιες φέτες)
- ¾ του κιλού πατάτες
- 400 γρ. σπαράγγια
- 200 γρ. κουνουπίδι, χωρισμένο σε μπουκετάκια
- 200 γρ. καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. γούστερ σος
- 150 ml ζωμό βοδινού
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. μπράντι ή κονιάκ
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις διατηρείτε σε κρύο νερό. Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τηγανίζετε τα στέικ 3-4' από την κάθε πλευρά. Κόβετε και τηγανίζετε τις πατάτες. Καθαρίζετε τα σπαράγγια και κόβετε το 1/3 από το σκληρό κοτσάνι τους. Τα δένετε σε δύο δεματάκια. Βράζετε χωριστά τα καρότα 15', το κουνουπίδι και τα σπαράγγια 8-10', τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Βγάζετε τα στέικ από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά. Ρίχνετε τον ζωμό μέσα στο λάδι του τηγανιού. Βράζετε το μείγμα μέχρι να μειωθεί το υγρό σε 2 κουταλιές της σούπας. Προσθέτετε τη γούστερ σος, την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να πάρουν βράση. Τέλος, ρίχνετε το μπράντι ή το κονιάκ και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε τα στέικ με τις πατάτες, τα λαχανικά και τη σάλτσα τους.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.