Μία ελαφριά, δροσερή πρόταση για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 2 αβοκάντο
- 1 κ.σ. ξίδι (αν θέλετε με εστραγκόν)
- 4 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 4 κ.γ. λάδι
- 1 κ.γ. γούστερ σος
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- πιπέρι καγιέν
- 40 μικρές γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
- ζελέ
Διαδικασία:
Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρείτε το κουκούτσι και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε και τη σάρκα, φροντίζοντας να μην σπάσει η φλούδα. Περνάτε τη σάρκα από λεπτό τρυπητό ή από το μπλέντερ. Αναμειγνύετε τον πολτό με το ξίδι, τον χυμό λεμονιού, το λάδι, τη γούστερ σος, αλάτι, πιπέρι και λίγο πιπέρι καγιέν. Στο τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος αφού την χτυπήσετε. Ανακατεύετε με προσοχή. Μοιράζετε κατόπιν το μείγμα στα άδεια αβοκάντο. Βάζετε τα αβοκάντο σε πιατέλλα, γαρνίρετε το καθένα με δέκα μικρές γαρίδες και περιχύνετε με ζελέ κρύο, αλλά ακόμη ρευστό. Γαρνίρετε με φετάκια λεμονιού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.