Τυλιχτά εσκαλόπ με ζαμπόν και τυρί.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 4 εσκαλόπ (400 γρ.) από μοσχάρι
- 4 μισές φέτες ζαμπόν
- 4 μισές φέτες έμενταλ
- 4 καρδιές από αγκινάρες
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρασί λευκό
- λίγο ζωμό
- αλάτι
Διαδικασία:
Τοποθετείτε τα εσκαλόπ πάνω σε ξύλο κοπής και τα χτυπάτε καλά για να γίνουν οι φέτες λεπτές. Πάνω στο μισό κομμάτι από κάθε εσκαλόπ βάζετε μισή φέτα ζαμπόν, μισή φέτα τυρί και μια καρδιά αγκινάρας κομμένη σε μικρές φέτες. Διπλώνετε τα εσκαλόπ και στερεώνετε τις τρεις πλευρές με ξλυλινες οδοντογλυφίδες. Σοτάρετε στο βούτυρο, περιχύνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτετε τον ζωμό. Αφήνετε να σιγοψηθούν για 15-20' και τα σερβίρετε καυτά με τη σάλτσα τους.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.