COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γλυκοπατάτες γλασέ


21 Ιουνίου 2013

Νόστιμες γλυκοπατάτες με κανέλλα και μέλι.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 600 γρ. γλυκοπατάτες μέτριες
  • 60-80 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μέλι
  • κανέλλα σε σκόνη ή ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

Διαδικασία:

Πλένετε καλά τις γλυκοπατάτες, τις βάζετε σε κρύο νερό, ρίχνετε λίγο αλάτι και τις βράζετε για 30'. Πρέπει να παραμείνουν σκληρές. Τις στραγγίζετε, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ. Τις βάζετε σε πυρέξ καλά βουτυρωμένο, ρίχνετε επάνω το μέλι, πασπαλίζετε με την κανέλλα, ρίχνετε επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε για μισή ώρα σε μέτριο φούρνο, περιχύνοντας πότε-πότε τις γλυκοπατάτες με τη σάλτσα τους.

Καλή όρεξη!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.