Συνταγή για ψητή πέστροφα με αμύγδαλο, καρύδι και μαλακή φέτα.
Υλικά:
- 2 μεγάλες πέστροφες πλυμμένες και καθαρισμένες
- 120 γρ. τυρί φέτα μαλακή
- 3-4 κ.σ. λεμόνι
- 1 φλιτζ. καρυδόψιχα και αμυγδαλόψιχα, αλεσμένες
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 15 γρ. βούτυρο
- λίγη πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- μαγιονέζα
- καρότο τριμμένο
- λίγα κουκουνάρια
Διαδικασία:
Αλείφετε ένα ταψί για φούρνο μικροκυμάτων με λίγο βούτυρο. Βάζετε μέσα τις πέστροφες και τις αλείφετε με το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη φέτα. Ρίχνετε από πάνω τους ξηρούς καρπούς και τον μαϊντανό. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C και ψήνετε για περίπου 20'. Αφήνετε το φαγητό να μείνει 5' προτού το σερβίρετε. Λιώνετε το βούτυρο με τον χυμό λεμονιού και περιχύνετε το ψάρι. Γαρνίρετε με τριμμένο καρότο, λίγα κουκουνάρια και μαγιονέζα.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.