COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπουρεκάκια μελιτζάνας με κατσικίσιο τυρί και σιρόπι μπαλσάμικο


8 Αυγούστου 2013

Θέλουν το χρόνο τους αλλά αξίζουν τον κόπο.

Υλικά:

• 2κ. Μελιτζάνες φλάσκες • 3κ.σ. Ελαιόλαδο • 400γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε μικρά κομματάκια • 2 αυγά • 3κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο • 1κ.σ. αλάτι χοντρό • 2κ.σ. βούτυρο • 3κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 2 ½ φλιτ. Φρέσκο γάλα πλήρες

Για το πανάρισμα:

• 2 σακουλάκια φρυγανιά τριμμένη • 3 αυγά χτυπημένα με 3κ.σ. νερό • 300γρ. αλεύρι

Για το σιρόπι:

• 1φλιτ.ξίδι μπαλσάμικο • 1κ.σ. μέλι

Διαδικασία:

Πλένετε και τρυπάτε τις μελιτζάνες μ’ ένα μαχαίρι, τις λαδώνετε και τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες για 15-20’. Τις ανοίγετε στη μέση, αφαιρείτε την ψίχα τους και τις βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι για 1 ώρα. Βάζετε την ψίχα στο μπλέντερ και την κάνετε πουρέ.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον πουρέ μελιτζάνας, το κατσικίσιο τυρί, τ’ αυγά, το δυόσμο και το αλατοπίπερο. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να μογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βάζετε το μείγμα σ’ ένα πλατύ σκεύος και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 30-40’. Πλάθετε μπουρεκάκια από το μείγμα και τα πανάρετε περνώντας τα από το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά. Χρειάζονται διπλό πανάρισμα, αλλιώς μαυρίζουν γρήγορα. Βάζετε τα παναρισμένα μπουρεκάκια στο ψυγείο για 20-30’ να σταθεροποιηθούν.

Τηγανίζετε τα μπουρεκάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Παράλληλα, βράζετε σε χαμηλή φωτιά το μπαλσάμικο με το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σιρόπι, περιχύνετε τα μπουρεκάκια κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.