Τραγανά αλμυρά μπισκοτάκια για ένα μεσογειακό σνακ.
Υλικά (για 24 cookies):
- 180 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. μαλακό βούτυρο
- 1 αυγό
- 25 μαύρες ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
- 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γ. μαγιά
- 6 κλωναράκια θυμάρι
- 3 κλωναράκια ρίγανη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το βούτυρο και το αυγό και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, πιπέρι, λίγο αλάτι, την παρμεζάνα, το θυμάρι και τη ρίγανη. Πλάθετε με τα χέρια έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής ζύμη. Ρίχνετε τις μισές ελιές, κομμένες σε κομματάκια. Πλάθετε τα cookies και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε από πάνω, πιέζοντάς τες ελαφρά, τις υπόλοιπες ελιές κομμένες σε ροδέλες. Ψήνετε για 15’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C, μέχρι τα cookies να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο