Σπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι, ό,τι πρέπει για την εποχή!
Υλικά:
- 2 κιλά σταφύλια
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμό πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
Διαδικασία:
Πλένετε καλά το σταφύλι και αφαιρείτε τα κουκούτσια και τη φλούδα. Το βάζετε σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Το αφήνετε για 12 ώρες, μετά το βράζετε για 10' και το αφήνετε να μείνει 24 ώρες. Το ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι και προσθέτετε τη βανίλια.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.