COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μακαρονάκι κοφτό με μπέικον


10 Σεπτεμβρίου 2013

Μακαρονάκι κοφτό με σάλτσα, μπέικον και τυριά στον φούρνο ως καθημερινό γεύμα ή για ένα τραπέζι με καλεσμένους.

Υλικά (για 5 άτομα):

  • 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πακέτο μπέικον
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί τομάτα ψιλοκομμένη
  • ¼ γκούντα τυρί τριμμένο
  • ¼ ένταμ τυρί τριμμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο μοσχοπίπερο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μπέικον. Ρίχνετε  τη σάλτσα τομάτας, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο μοσχοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 20'. Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το βάζετε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε και βάζετε στον φούρνο, στους 180°C, έως ότου λιώσει το τυρί, για περίπου 10'.

Καλή όρεξη!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.