COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η κλασσική carbonara


26 Νοεμβρίου 2013

359d99197b8558a32fe61575dfb204a9.jpg

Εύκολη και πεντανόστιμη.

Υλικά:

750 γρ. spaghetti No6 250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 350 γρ. κρέμα γάλακτος Adoro per pasta 6 κρόκους αυγού 3 σκελίδες σκόρδο 70ml λευκό κρασί 140 γρ. τριμμένη παρμεζάνα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα. Ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και προσθέστε το σκόρδο και το μπέικον. Το αφήνετε μέχρι να σοταριστούν καλά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Βράζετε την pasta σε 1 λίτρο νερό με 20 γρ. αλάτι για 8’ και στραγγίζετε. Βράζετε την pasta στο τηγάνι μ το μπέικον και το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μείγμα κρέμα γάλακτος και αυγών, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύεται πάλι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.