Σαλάτα με κάστανα και προσούτο

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013

Δροσερή και χορταστική για το μεσιμεριανό σας γεύμα.

Υλικά

1 Πράσινη σγουρή σαλάτα 1 σαλάτα λόλο ρόσο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 καρότα 500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 10 φέτες προσούτο 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ελαιόλαδο ξίδι μπαλσάμικο αλάτι

Διαδικασία

Στρώνετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και απλώνετε τις φέτες του προσούτο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 με 7 λεπτά περίπου, μέχρι να σκουρύνουν. Βγάζετε το προσούτο απο το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για να γίνει τραγανό. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και στη συνέχεια ξεπλένετε και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια τα σαλατικά.

Χτυπάτε σε ένα μπολ το χυμό του πορτοκαλιού με 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο και λίγο αλάτι. Κόβετε τα κάστανα σε μικρότερα κομμάτια και τα ανακατεύετε με το ντρέσινγκ. Σερβίρετε τη σαλάτα και τη γαρνίρετε με τις φέτες προσούτο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.