COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μακαρόνια τρυπητά με μανιτάρια πορτομπέλο


12 Δεκεμβρίου 2013

Κάτι ιδιαίτερο για να εντυπωσιάσετε.

Υλικά για 4 άτομα: 1 πακέτο μακαρόνια τρυπητά 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 8 φέτες προσούτο Ευρυτανίας 4 κουταλιές της σούπας ημίσκληρη μυζήθρα χονδροτριμμένη Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία: Τοποθετείτε το προσούτο σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το ψήνετε στο γκριλ για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε από το φούρνο. Στο μεταξύ, πλένετε και κόβετε τα μανιτάρια σε λωρίδες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδου και προσθέτετε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνέχεια για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά να μαγειρευτούν τα μανιτάρια (περίπου 10-12 λεπτά). Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Στο κάθε πιάτο αφού σερβίρετε τα μακαρόνια και τη σάλτσα προσθέτετε από δύο κομμάτια τραγανό προσούτο και πασπαλίζετε με τη μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλή: Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ½ φλιτζάνι γιαούρτι. Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσετε μόνο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στην αρχή για να τσιγαρίσετε τα μανιτάρια και μετά σε χαμηλή φωτιά θα προσθέσετε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.

Πηγή: Συνταγές της Στιγμής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.