COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γλυκό καλτσόνε


9 Φεβρουαρίου 2014

Με μασκαρπόνε και πραλίνα

Υλικά για 7-8 καλτσόνε: Για τη ζύμη: 1 κ. αλεύρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 2 1/3 φλιτζάνι κρύο νερό 5 γραμμάρια μαγιά

Για ένα καλτσόνε (180 γρ.) 3 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού 2 κ.σ. καρύδι τριμμένο 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία: Λιώνετε τη μαγιά στο νερό και ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει ένα συμπαγές και μαλακό ζυμάρι. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά και φτιάχνετε ζυμαράκια των 180 γραμ. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να τα αφήσετε σκεπασμένα με μια βρεγμένη πετσέτα σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε διάμετρο 30 εκ. Βάζετε στη μια πλευρά της ανοιγόμενης ζύμης από 3 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε, πραλίνα και λίγο τριμμένο καρύδι και την κλείνετε σαν μισιφέγγαρο, πιέζοντας στην άκρη για να κλείσει πολύ καλά. Ψήνετε το καλτσόνε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 3-4 ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τριμμένο καρύδι και σερβίρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.